Yeesi people in animal costumes

Yeesaamo

Opiskelijoiden perustama hyvinvointialue

Oletteko pohtineet oppilaitoksessanne keinoja viihtyvyyden, hyvinvoinnin sekä opiskelijalähtöisen toiminnan lisäämiseen? Kaipaavatko opiskelijat paikkaa, jossa hengailla ja hengähtää?

Yeesaamo on yhteisöllinen hyvinvointipiste ja nuorten olohuone paikassa, jossa nuoret jo valmiiksi viettävät aikaa. Nuorten kiinnostuksen mukaan Yeesaamossa toteutetaan mielenterveystaitoja vahvistavaa toiminnallista ohjelmaa: tapahtumia, harjoitteita tai keskusteluja. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Yeesaamon toiminnan omista mielenkiinnon kohteistaan käsin. Nuoret ovat pääroolissa Yeesaamon suunnittelussa ja toteutuksessa, Yeesaamo on näin nuorten itsensä näköinen.

Yeesaamon perustamista varten tarvitaan innostunut opiskelijaporukka sekä henkilökunnan jäsen tukemaan nuoria Yeesaamon suunnittelussa ja toteutuksessa. Yeesaamoon voidaan pyytää myös oppilaitoksen ulkopuolisia toimijoita tuottamaan kiinnostavaa ohjelmaa.

Oppilaitoksen ja Yeesin työnjako 

Yeesi:

  • tarjoaa materiaalia ja tukea Yeesi-pisteen toteuttamiseen oppilaitoksessa
  • innostaa oppilaitoksen opiskelijoita ja opettajia mielenterveyden edistämiseen oppilaitoksessa
  • tarjoaa välineitä toiminnan juurruttamiseen oppilaitoksessa

Oppilaitos:

  • rekrytoi opiskelijoita sekä vastuutyöntekijät toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin
  • sitoutuu toimintaan yhdeksi lukuvuodeksi
  • raportoi Yeesi-pisteen toiminnasta Yeesille

Yeesi hakee vuosittain toisen asteen oppilaitoksia yhteistyöhön perustamaan kanssaan Yeesaamoja. Lisätietoja Yeesaamon perustamisesta saat Yeesin Vilmalta, vilma@yeesi.fi, 0505605227.