Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

yeesiläiset johtajatulilla2

Johtajatulet - johtajien festari metsässä

Pinja 31.8.2017

2000 partiolaista ja ei vielä partiolaista
100 workshoppia ja puhetta
Vajaa kaksi vuorokautta
Monen monta kerrosta lämmintä ja sateenkestävää vaatetusta
Nukkumapaikkana teltta ja kylpyhuoneena bajamaja
Yksi Yeesin pitämä työpaja

Tällaisista asioista koostui viime viikonloppuni Evon retkeilyalueella partiolaisten järjestämässä Johtajatulet-tapahtumassa Yeesin puheenjohtajana muiden nuorten johtajien joukossa. Lähdin ilman ennakko-odotuksia kohti metsää ja sain viikonlopun aikana kokea niin paljon, etten hetkeen ole kokenut!

Inspiroivien ja ajatuksia herättelevien puheiden kuuntelemisen lisäksi pääsin keskustelemaan muiden nuorten johtajien kanssa johtamisesta ja sen haasteista. Kuten Risto Siilasmaa totesikin puheessaan, johtajuutta tulee miettiä ja jokaisen tulee löytää itselleen sopivat tavat johtaa. Siilasmaa kehotti kirjoittamaan säännöllisesti ylös ajatuksia johtamisesta ja palata ajatusten äärelle aika ajoin.

Tämä oli hyvä muistutus myös siitä, miten kesken kiireen pitäisi muistaa ja ehtiä pysähtyä pohtimaan ja reflektoimaan omaa johtajuutta. Samalla kun miettii omia taitoja ja käyttäytymistä eri johtamistilanteissa, on hyvä miettiä, miten minä johtajana voin. Onko minulla tarpeeksi aikaa pitää itsestäni huolta? Ehdinkö nukkua tarpeeksi ja muistanko syödä hyvin? Osaanko jakaa vastuun muiden kanssa ja jättää vapaa-ajalla velvollisuudet pois mielestä?

Kuva: Suomen Partiolaiset / Susanna Oksanen

Bruce Oreck puolestaan omassa puheessaan totesi painottaen: “You gonna make mistakes. Accept that.” Ja niinhän se on - me kaikki olemme vain ihmisiä ja ihmiselle tyypillistä on tehdä virheitä. Myönnän, että ilman osallistumista Johtajatulet-viikonloppuun, en olisi heti maanantaina töissä aamupalaverissa uskaltanut myöntää edellisellä viikolla tekemääni virhettä yhtä avoimesti. Puhumattakaan, että olisin sanonut koskaan aikaisemmin työkavereilleni: “Tällainen vaikeisiin tilanteisiin joutuminen on ainoastaan hyväksi minulle.” Ja näinhän se oikeasti on! Vaikeat tilanteet ja haasteet ovat niitä, jotka tekevät meistä ihmisistä entistäkin parempia! Johtajatulien rohkaisemana uskalsin näin toimia ja lopulta ongelmallinen tilanne oli nopeasti hoidettu - kuten myös koko tiimi oppinut tapahtuneesta.

Oreck otti kantaa myös nopeasti muuttuvaan maailmaan ja kuinka “mitä tahansa teetkin, et tee sitä tarpeeksi nopeasti”. Muutoksen ollessa jatkuvasti läsnä, ei myöskään erillisen workshopin pitäneen Merja Ranta-ahon mukaan mitään muuta kannata johtaa kuin muutosta. Sen lisäksi, että muut täytyy saada ymmärtämään ja jopa innostumaan muutoksesta, on tärkeää, että muutos johdetaan loppuun asti.

Nykyajan maailmaa kuvastaa hyvin myös Karoliina Jarenkon puheessaan käyttämä kuvaus tämän hetken oppimisesta: "Nykyään oppiminen on lennossa oppimista. Ketterää oppimista." Uskon, että hyvä johtaja ei tarvitse koulutusta ja erillistä tutkintoa; oppimalla käytännössä, erehtymällä, seuraamalla vierestä ja ottamalla opiksi virheistä, pääsee pitkälle!  

Matkalla yhä paremmaksi johtajaksi haluan muistuttaa teitä pysymään ihmisinä ihmisille sekä astumaan tarpeeksi usein omalta alueelta pois. Älä kuuntele saadaksesi vastauksia, vaan ymmärtääksesi. Ymmärtääksesi vielä enemmän, astu ulos laatikostasi ja koe, mitä tämä toinen henkilö kokee. Tule pois omalta alueeltasi ymmärtääksesi maailmaa paremmin; tätä kokeilin viikonloppuna ja voin suositella sitä teille muillekin lämpimästi.

Eräässä viikonloppuna käydyssä keskustelussa totesinkin: “Loppujen lopuksi johtaminen ei ole tähtitiedettä. Hyväksi johtajaksi voi tulla, kun taitaa taidon kuunnella ja olla läsnä.”

Pinja, Yeesin puheenjohtaja