43719069_153851835564127_3193938969242894336_n

Naapurista ystävä?

Roope 16.10.2018

Studiokodin asukkaiden Facebook-ryhmässä pirisee ilmoituksia ja viestejä kaikenlaisista mahdollisista asioista. Joko pyydetään kahville tai sitten seuraksi Ikeaan. Aamulla saattaa olla ilmoitus, että kahvi on keitetty ja porukka valuu omista yksiöistään alakerran yhteistilaan juomaan kahvia ja keskustelemaan. Perjantai-iltana tilanne voi olla toisin. Katsotaan yhdessä Sohvaperunoita ja rupatellaan. Joku saattaa pyytää naapuria mukaan yhdessä kauppareissulle ja joku saattaa kysäistä, että lähdetäänkö ajelemaan yhteissähköautolla.

Tiistaisin asukaskokouksen aikaan yhteistila on täynnä keskustelua ja yhdessä mietitään milloin järjestetään pikkujoulut ja olisko jotain retkiä mahdollisesti aikomus tehdä.

StudioKoti on uudenlainen asumismuoto missä yhdistyy kaunis pieni 15,5 neliön parvellinen yksiö ja yhteisöllinen toiminta. Yksiöitä on 68 kappaletta ja talossa asuu eri-ikäisiä ja suorastaan monipuolisesti erilaisia ihmisiä.

Kun astuin ekan kerran omaan asuntooni, joka oli vielä ihan tyhjillään olin aivan haltioillaan. Asunto oli ihana, mutta niin oli myös meidän yhteisöllinen meininki. Tällä hetkellä istun naapurien kanssa kahvilla meidän yhteistilassa viettämässä aurinkoista sunnuntaipäivää. Tällaisia päiviä on meillä ollut monen monta kertaa, mutta näiden lisäksi olemme lähteneet esimerkiksi yhdessä lenkille, kauppaan, Tallinnaan, Fiskarsiin, uimaan lähirannalle, jalkapalloilemaan, lenkittämään naapurin koiraa ja kuusenhakureissulle Siuntioon.

Olemme lähentyneet tässä yhteisössä. On vaikea sanoa enää naapureita naapureiksi, kun tuntuu että he olisivat hyviä ystäviä tai jopa perheenjäseniä. Minulla on ihana olo, kun palaan kotiin. Jään monesti yhteistilaan hengailemaan helposti pariksi tunniksi. Tunnen että asun yksin, mutta käytännössä asun yhdessä isossa kommuunissa.

Lisää StudioKodista:

https://www.etuovi.com/koti/blogi/15-5-nelioinen-yksio-pinta-alaansa-suurempi-minikoti/

http://www.kotona.fi/anna-elaman-vieda/sato-studiokoti-rakkautta-ensisilmayksella

Ja seuraa ihmeessä talon instagramia