Yeesin uutiskirje

Mitä voit tehdä Yeesiläisenä?

Vapaaehtoisena voit olla mukana Yeesin toiminnassa monella eri tapaa, omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan ja silloin kun sinulle sopii. Kaikkeen toimintaan saat ohjausta ja tukea ja pääset itse vaikuttamaan tapaan tehdä. Yeesiläisenä voit kokeilla esimerkiksi näitä vapaaehtoistoiminnan muotoja:

Bloggari – Onko kirjoittaminen sun juttu? Yeesiläisten matkassa -blogi on Yeesin vapaaehtoisten ylläpitämä blogi, jossa viikoittain vaihtuvat bloggarit tuovat esiin erilaisia näkökulmia liittyen nuorten elämään, mielenterveyteen ja Yeesiin. Blogin lisäksi vapaaehtoiset voivat kirjoittaa erilaisia artikkeleita tai kannanottoja.

Somettaja – Onko sosiaalinen media hallussa? Yeesiläisenä pääset ottamaan viikoksi haltuun esimerkiksi meidän Instagram- tai Snapchat-tilin: @yeesaamaan ja jakamaan mielenterveyteen, positiivisuuteen ja omaan arkeen liittyviä ajatuksia.

Kuvaustiimi – Kiinnostaako sua Yeesin tapahtumissa ja muissa toiminnoissa valokuvaaminen ja/tai videopätkien suunnittelu ja toteutus yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa? Tsekkaa Yeesiläisten tekemät videot Youtubesta.

Harrastuskaveri –Yeesi alkaa järjestää matalan kynnyksen harrastustoimintaa nuorille Helsingissä tammikuusta 2018 alkaen ja ryhmiin etsitään vapaaehtoisia harrastuskavereita. 16-29-vuotiaiden harrastuskavereiden tehtävät ovat tsempata muita nuoria ja huolehtia harrastusryhmän hyvästä fiiliksestä. Harrastuskaveritoimintaan kuuluu myös kevään aikana järjestettävä koulutus.

Yeesiläisenä tapahtumissa – Tuu mukaan erilaisiin tapahtumiin levittämään positiivisen mielenterveyden sanomaa! Yeesi on vuosittain mukana monissa eri tapahtumissa ympäri Suomen. Mukaan pääsee tapahtumien ideointiin, ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tuo meille tapahtumaideasi, niin tehdään se yhdessä! Tapahtumia on ollut mm. tuparit, kahvila, metsärentoutuminen, liikuntapäivä ja vaikka mitä muuta.

Yeesi-piste – Tykkäätkö olla nuorten kanssa, höpötellä elämästä tai tukea ja tsempata toisia? Tule yeesaamaan Yeesi-pisteelle! Yeesi-piste on yeesiläisten pitämä toiminnallinen esittelypiste. Pisteellä käsitellään mielenterveyteen liittyviä teemoja toiminnallisesti sekä esitellään Yeesin toimintaa. Pisteitä on pidetty esimerkiksi koulujen ja oppilaitosten teemapäivissä sekä järjestöjen tapahtumissa.

Yeesi-promo – Kun toiminta on vakuuttanut sut, voit pitää Yeesi-promoja, joissa kerrot omin sanoin Yeesistä, vapaaehtoisuudestasi ja positiivisesta mielenterveydestä. Promon tavoitteena on lisätä nuorten osaamista ja tietoa mielenterveyden vahvistamisesta. Yeesi-promon avulla mielenterveystaitoja viedään nuorille toisten nuorten kertomana. Promoja pidetään esimerkiksi oppilaitoksissa sekä järjestöjen ryhmätoiminnoissa. Voit järjestää promon myös omassa oppilaitoksessasi tai työpaikallasi.

Multicultural Team – Interested in volunteer work in English? Join our group of multicultural youngsters to plan and carry out events, competitions and other activities for spreading the spirit of positivity and mental well-being!

Hallitusaktiivi - Vapaita hallituspaikkoja on jaossa vuosittain. Meillä edistetään nuorten mielenterveysasioita rennossa mutta sitoutuneessa ilmapiirissä parin kuukauden välein. Hallitus vastaa yhdistyksen strategisesta johtamisesta sekä toimii työnantajana 2-3 työntekijälle. Uusia jäseniä valitaan keväisin vuosikokouksessa. Jos hallituspaikka kiinnostaa, pysy kuulolla tai laita jo etukäteen viestiä Heikille (heikki@yeesi.fi)

Kehittämistiimin jäsen – Kehittämistiimit toimivat hallituksen ja työntekijöiden apuna, tuovat Yeesiin uusia ideoita ja muuttavat niitä konkreetti teoiksi mielenterveyden edistämiseen. Kehittämistiimit perustettiin keväällä 2017 ja uusia jäseniä mahtuu vielä mukaan. Lue lisää tiimien hakuilmoituksesta. Kehittämistiimien aiheet: Varoja ja jäsenkokemusta, vapaaehtoistoiminta, oppilaitosyhteistyö & viestintä, vaikuttaminen ja tulevaisuus.

Missä?

Voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa konkreettisesti paikan päällä esimerkiksi tapahtumissa tai Yeesi-pisteillä, jotka sijoittuvat yleensä pääkaupunkiseudulle. Vuonna 2017 Yeesi-toimintaa käynnistyy myös Vaasaan, Savonliinnaan ja Kuusamoon. Verkon välityksellä vapaaehtoistoiminnassa voi olla mukana mistä päin Suomea tahansa. Mikäli haluat järjestää Yeesi-toimintaa omalla paikkakunnallasi, ota rohkeasti yhteyttä ja tuemme ideasi toteuttamisessa!

Milloin?

Koska tahansa! Yeesissä voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa silloin kun sulle parhaiten sopii. Osallistua voit vaikka joka viikko tai kerran vuodessa. Velvoitteita ei ole, mutta aina saa auttaa. Kaikki vapaaehtoisteot ovat yhtä arvokkaita.

 Miten mukaan?

Täytä Ilmoittaudu Yeesiläiseksi -lomake tai ota suoraan yhteyttä Coordinator of Positive Action, Annika Jouhkiin, FB: Yeesin Annika, annika(a)yeesi.fi tai soittamalla/tekstarilla/whatsappilla numeroon 050 576 8474.