Kuva sisältää erilaisia kyniä purkissa.

Yeesiläisen pikaopas

Yeesiläisen Pikaopas kertoo sulle tärkeimmät seikat Yeesiläisenä olostasi

Vapaaehtoistoimintaa koordinoi Coordinator of Positive Action FB: Yeesin Annika.

Somessa meitä kannattaa seurata heti alusta alkaen Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja SnapChatissa: @yeesaamaan. Näin pysyt parhaiten ajan tasalla Yeesin toiminnasta!

Yeesiläisenä sähköpostiisi ilmestyy automaattisesti Yeesi-posti, jossa kerrotaan meidän ajankohtaisista asioista. Yeesi-tiimissä Facebookissa ilmoitellaan ajankohtaisista vapaaehtoishommista ja siellä saa myös vapaasti heitellä ideoita ilmoille. Yeesin Annika lähestyy sinua myös ajankohtaisista vapaaehtoistoiminnoista tekstareilla ja whatsapp -viesteillä. Muistathan kuitenkin, että oma aktiivisuutesi ja avoimuutesi on ehdottoman tärkeää. Älä epäröi kysyä  ja ryhtyä tuumasta toimeen!

Yeesin vapaaehtoistoiminta ei sisällä perehdytyskoulutuksia. Parhaiten pääset mukaan olemalla kuulolla tulevasta toiminnasta ja lähtemällä mukaan kiinnostaviin juttuihin. Perehdytys Yeesiläiseksi tapahtuu oppimalla samalla kun tekee!

Yeesin Multicultural Team järjestää monikulttuurista toimintaa kaikille Yeesiläisille englanniksi. Olet lämpimästi tervetullut myös Multicultural Teamin toimintaan. Tsekkaa lisää tästä.

Buustaa omaa mielenterveyttäsi! Yeesiläisenä sulla on etuoikeus päästä käsiksi mielenterveyden edistämisen ytimeen. Pääset kannustamaan nuoria vahvistamaan omaa mielenterveyttään positiivisen meiningin kautta ja pohtimaan myös omaa mielenterveyttäsi. Yeesille voimavaralähtöinen mielenterveystyö tarkoittaa sitä, että jokainen Yeesiläinen tunnistaa omat vahvuudet ja voimavarat, eli mitkä asiat tuovat voimaa, iloa ja hyvää oloa omaan elämään. Yeesiläisenä pääset osallistumaan meidän järjestämiin mielenterveys -aiheisiin koulutuksiin ja virkitystapahtumiin, joissa pääseet buustaamaan omaa mielenterveyttäsi.

Ilmoittautumisesi Yeesiläiseksi tapahtumaan, tempaukseen tai muuhun duuniin on sitova. Jos sairastut tai sulle tulee muu yllättävä este, peru osallistumisesi mahdollisimman pian, jotta meillä on aikaa etsiä tilallesi toinen, kiitos!

Mikäli vapaaehtoisduuniasi varten sinulle luovutetaan tunnuksia, salasanoja tai muuta salassapidettävää tietoa, niin käytäthän niitä varoen. Olemme antaneet ne sinulle luottamuksellisesti ja toiveemme on, että käytät niitä vain vapaaehtoistoiminnassasi. Sopimuksissa ja rahan käyttöön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Yeesin Heikkiin. 

Vapaaehtoispankkiin keräämme kaikki tekemäsi vapaaehtoisduunit. Kun haet duunia tai opiskelupaikkaa, niin muista pyytää vapaaehtoistoiminnan todistus! Jos esimerkiksi pidät omalla paikkakunnallasi Yeesi-promon, muistathan kertoa siitä Yeesin Annikalle.

Yeesiläisen jokainen teko on arvokas ja jokaisella teolla on suuri merkitys, olipa se sitten somessa meidän seuraaminen tai tapahtumaan osallistuminen! Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä silloin, kun sinulle itselle parhaiten sopii. Velvoitteita ei ole, mutta aina saa auttaa. 
Kiitos, että olet mukana Yeesiläisenä!