Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Kuvassa Positiivisimmat Somettajat. Hermanni, Fuck Cancer, #keskiviikkokehu, Karoliina Tuominen ja Riikka Korteaho

Positiivisia valopilkkuja sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media toimii tunteiden välittäjänä hyvässä ja pahassa. Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry tahtoi palkita tekijöitä, jotka ovat omalla panoksellaan tehneet sosiaalisesta mediasta hieman positiivisemman ympäristön toimia. Yeesi valitsi 24 esityksen joukosta Positiivisimmalle Somettajan ja Positiivisimman Someilmiön.

Vuoden Positiivisimmaksi Somettajaksi Yeesin palkintoraati valitsi Snapchatissa ja YouTubessa seuraajiensa päivää piristävän Hermanni ”Ihana Hermanni” Hyyryläisen. Raati perusteli valintaa näin:

”Hermanni haluaa näyttää, että arjesta voi nauttia ilman, että tekee mitään äärimmäisen ihmeellistä. Hän ei pelkää näyttää tunteitaan sosiaalisessa mediassa. Hänen lappeenrantalainen murteensa saa hymyn huulille. Hän osaa puhua hyvinvoinnista kevyellä ja ymmärrettävällä tavalla. Hermannin videoista on sanottu, että niistä saa hyvää mieltä ja itsevarmuutta.”

Vuoden Positiivisimmaksi Someilmiöksi vuorostaan valikoitui rohkea ja erilainen Fuck Cancer –kampanja, joka nosti nuorten oman äänen esille syövän sairastamisesta. Valintaraadin perustelut valinnalle olivat:

”Fuck Cancer toi rohkealla, liikuttavalla ja aidolla tavalla esille syöpää sairastaneiden nuorien aikuisten asiaa. Kampanjan viesti oli, että syövästä voi selvitä entistä vahvempana. Kampanja otti erilaisen ja positiivisen lähestymistavan vakavaan sairauteen. Nuoret ja vapaaehtoiset olivat itse vahvasti mukana toteuttamassa kampanjaa.”

 

Lisäksi Yeesi palkitsi kunniamaininnoilla #kehukeskiviikko-tempauksen kehittäjät Sani  Leinon ja Mikko ”Kalenterikarju” Toiviaisen, Instagram-tiliä pitävän Karoliina Tuomisen sekä 3AM ryhmän moderaattorin Riikka Korteahon.

 

Vuodesta 2011 toiminut Yeesi on nuorten perustama Suomen ensimmäinen valtakunnallinen mielenterveysseura. Yeesin arvoja ovat nuorilta nuorille, matala kynnys ja joustavuus, positiivisuus, ajankohtaisuus ja kehitysmyönteisyys. Toiminta perustuu yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen.

 

Lisätietoja Positiivisen Somettajan ja Someilmiön palkitsemisesta:

Heikki Luoto, Master of the Big Picture

Puh. 050 573 5380

heikki@yeesi.fi