DSC_0220

Positiivisen mielenterveyden puolesta!

Yeesi on vuonna 2011 perustettu, Suomen ensimmäinen valtakunnallinen nuorten mielenterveysseura. Työmme perustuu ennaltaehkäisevään ja edistävään otteeseen. Teemme voimavaralähtöistä mielenterveystyötä ja haluamme edistää nuorten hyvinvointia positiivisella otteella. Olemme yksi Suomen mielenterveysseuran jäsenseuroista. Toimintamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Nuorilta nuorille
Matala kynnys ja joustavuus
Positiivisuus
Ajankohtaisuus
Kehitysmyönteisyys

Viestimme on, että mielenterveys on elämäntaitoa, resurssi ja voimavara. Kaikilla on mielenterveys ja se on osa kokonaisvaltaista terveyttä. Arjen valinnoilla on vaikutusta jokapäiväiseen jaksamiseen.

Mielenterveystaidot ovat työkaluja, joiden avulla jokainen voi kasvattaa omia voimavaroja. Eri elämäntilanteet käyttävät eri määrän voimavaroja, joten niiden kerryttäminen on tärkeää.

Asiat, joista saa iloa ja voimaa elämään, lisäävät hyvinvointia ja luottamusta omiin kykyihin. Onnistumisen kokemukset vahvistavat itsetuntoa. Kohtaamiset toisten ihmisten kanssa, ajatusten ja tunteiden jakaminen, luovuus ja itsensä toteuttaminen vaikuttavat päivittäiseen hyvään oloon.

On hyvä muistaa, että myös rentoutumiselle, laiskottelulle ja vain olemiselle tulee jäädä aikaa.