Yeesin uutiskirje

MISSIO: THANKS

1. Pieni sana – suuri vaikutus! Muista päivän ajan sana KIITOS.

2. Kiinnitä huomioita kaupan kassalla, bussissa, kavereiden kesken, kotona ja joka paikassa siihen, että itse kiität ja kiittävätkö muut?

3. Kiittää voi myös Whatsappilla, Snäpillä, Facebookissa tai millä tahansa muulla tavalla.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiävoimavarojasi, sillä kiittämällä osoitat arvostusta muita ja heidän tekojaan kohtaan ja kiitollisuudella on suuri vaikutus onnellisuuteen.

MISSIO: PILKO PALASIKSI

1. Liikaa duunia? Iso urakka edessä? Esimerkiksi koulutöitä, duunijuttuja tai muita kiireitä ja asioita, joita pitäisi hoitaa. Jos kuulostaa tutulta tää on sun missio!

2. Lue oheiset neuvot ja testaa niitä. Pilko suuri määrä tehtävää pieniksi palasiksi!

Missio vahvistaa psyykkisiä ja tunteellisiavoimavarojasi, sillä asioiden loppuun asti vieminen ja pienienkin etappien saavuttaminen buustaa itsetuntoasi ja luottamustasi omiin taitoihisi.

MISSIO: TAKE A CHILL PILL

1. Kiireisenä päivänä, hetkenä tai kun tunnet olosi levottomaksi, ota breikki, mene rauhalliseen paikkaan ja kuuntele harjoitus Hengityksen seuranta.

2. Ota mukava asento ja sulje silmäsi. Harjoitus kestää vain 2-3 min eikä vaadi sulta muuta kuin läsnäoloa. Pistä äänite pyörimään ja kuuntele ohjeita.

3. Mikä fiilis jäi harjoituksen jälkeen?

Missio vahvistaa psyykkisiä ja fyysisiävoimavarojasi, kun pysähdyt hetkeksi, rauhoitut ja keskityt mieleesi. Harjoituksen jälkeen olet enemmän läsnä ja yhteydessä kehoosi.

MISSIO: POSITIIVISUUS ON JEES

1. Kelaile, mitä kielteistä ajattelet tai sanot toisille? Mistä asioista valitat ja miksi? Mitä valittaminen ja kielteinen ajattelu itsessä ja toisissa aiheuttaa?

2. Voisiko omaa käyttäytymistä muuttaa, voiko myönteisestä ajattelusta saada voimaa?

Postaa oma positiivinen kuva tai lausahduksesi/mottosi/sanontasi Facebook-seinällesi, Twitter-tilillesi tai Instagramiisi hashtagilla #positiivisuudenvoimalla. Katkaise kielteisyyden kehä ja kokeile saako myönteisellä ajattelulla enemmän aikaan kuin kielteisellä.

Missio vahvistaa psyykkisiä voimavarjoasi, sillä myönteisellä ajattelulla ja huomioimalla positiivisia asioita on suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

LISÄTIETOA

Mm. myönteisestä ajattelusta kertoo Rhonda Byrnen kirja Salaisuus. (The Secret, 2006)

MISSIO: HALAA ITSEÄSI

1. Älä ujostele, vaan kierrä rohkeasti kätesi ympärillesi ja anna itsellesi lämpöinen rutistus!

Missio vahvistaa psyykkisiä, tunteellisia ja fyysisiä voimavarojasi, sillä halaaminen kohottaa tutkitusti mielialaa saman tien, mutta sillä on myös paljon pitkäaikaisempiakin positiivisia vaikutuksia niin mielelle kuin kokonaisvaltaiselle terveydellekin. Itsensä arvostaminen ja hyväksyminen, joita itsensä halaaminen edistää on ensisijaisen tärkeää hyvinvoinnille.

MISSIO: KUUNTELE!

1. Aluksi keilaile miltä tuntuu, jos joku ei kuuntele sua tai ei ole läsnä tilanteessa? Entä miltä tuntuu vaikka jutella, kun joku oikeasti keskittyy, ymmärtää ja kuuntelee?

2. Nyt klikkaile itsesi Oivaan ja kuuntele harjoitus Yhteydessä Ääniin.

3. Huomaa jatkossa arjessasi, miten tärkeää on aidosti kuunnella ja mitä viestität toiselle kuuntelemalla häntä? Miten voisit enemmän keskittyä kuuntelemaan vaikka jutustellessa kaverin kanssa?

Missio vahvistaa psyykkisiä voimavarojasi, kun olet enemmän läsnä arjessasi ja oivallat kuuntelemisen tärkeyden.

LISÄTIETOA

Läsnäolosta, kohtaamisesta ja toisen kuuntelemisesta

MISSIO: FRENDIT 

1. Nappaa itsestäsi ja kaveristasi hyvän fiiliksen selfie ja postaa se Yeesin tai omalle Facebook-seinällesi tai Instagramiin #Yeesigame.

2. Laita halutessasi kuvatekstiksi jokin hyvän fiiliksen lause tai sanonta ja levitä hyvää mieltä eteenpäin.

Missio vahvistaa sosiaalisia voimavarojasi, sillä ystävät ja kaverit ovat yksi tärkeimmistä hyvinvointiimme ja onnellisuuteemme vaikuttavista asioista. Samalla levität hyvää fiilistä muille.

MISSIO: HYMY

1. Kun seuraavan kerran kuljet julkisella paikalla päätä, että hymyilet ainakin muutamalle vastaantulijalle.

2. Huomaa, kuinka hyvä fiilis tulee, kun vieras ihminen vastaa hymyysi ja tiedät tehneesi jonkun päivästä paremman.

3. Mission tehtyäsi nappaa halutessasi itsestäsi hymyselfie ja postaa se Yeesin tai omalle Facebook-seinällesi hashtagilla #Yeesigame ja jatkat hymyn levittämistä somessakin.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiävoimavarojasi, sillä hymyileminen lisää hyväksyvää ja positiivista ilmapiiriä ja se saa meidät tuntemaan olomme kotoisammaksi ihmisten parissa ja tekee meistä ystävällisempiä.

MISSIO: TULEVAA KIVAA

1. Keksi joku kiva juttu tulevaisuudessa, jota odotat. Se voi olla mikä tahansa iso tai pieni tapahtuma, kaverin tapaaminen, mökkireissu tai vaikkapa vapaa viikonloppu.

2. Laita odotuksen aihe kalenteriisi hymynaamojen kera ja halutessasi nappaa siitä kuva ja postaa se Facebookiisi, Instagramiisi tai Twitteriisi hashtagilla #Yeesigame.

Missio vahvistaa tunteellisia voimavarojasi, kun keskityt elämän positiivisiin asioihin ja tunnet iloa ja odotusta.