Allianssi-talosta Yeesi-talo

Willem de Saerceloux 1.4.2019

Hartaasti varjeltu salaisuus voidaan viimein paljastaa - Allianssi-talo tunnetaan 1.4.2019 alkaen Yeesi-talona.

Viikonlopun aikana talossa on tapahtunut runsaasti muutostöitä. Muun muassa seiniä on kaadettu kahvin sekä Esson baarista haettujen pitkien viinereiden voimalla. Näkyvin muutos on kuitenkin tänä aamuna vaihdettu julkisivun puoleinen kyltti. Valovoimansa vuoksi kyltin heijasteista on tehty havaintoja ainakin Kumpulassa ja Arabianrannassa.

Kaupungin ympäristölautakunta arvioi, että pimeinä syysiltoina kajo voi siintää Vanhankaupunginlahden yli aina Herttoniemeen saakka. Lautakunnan puheenjohtajan mukaan tämä on "kaunis ja toivottu asia".  Kadunpuoleinen kyltti on toistaiseksi vaihtamatta, koska naapurissa sijaitsevan taloyhtiön hallituksen edustajan mukaan "se pitää asukkaita hereillä suurenmoisella kirkkaudellaan". Taloyhtiön edustaja halusi antaa kommentin nimettömänä.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin toiminnanjohtaja Anna M. kommentoi, että "tämä oli ainoa realistinen vaihtoehto huomioon ottaen Yeesin viimeaikaisen työntekijöiden määrän kasvun ja yhdistyksen potentiaalin nuorten mielenterveyden edistämisen parissa". Yeesin väki kiittää tästä luottamuksesta ja arvonannosta elegantisti kumartaen ja niiaten.

Purjealukseltaan satelliittipuhelimella tavoitettu Yeesin toiminnanjohtaja Heikki L. ilmoitti "merenkäynnin olevan rauhallista, mutta keripukin vaivaavan" ja kuvaili tunnelmiaan pahoittelemalla "ettei Ylen merisää oikein kuulu Karibianmerellä".

Yeesi-talon tulevaisuudesta tiedotetaan tarkemmin heti aprillipäivän jälkeen.