dav

Askel kohti tulevaisuutta - Yeesin Heikki siirtyy uusiin tehtäviin

Heikki 24.5.2019

Melkein neljä vuotta olen vienyt Yeesiä eteenpäin. Aikaan on mahtunut monia käänteitä, jotka ovat tehneet työstä mielenkiintoista, antoisaa ja välillä myös vaikeaa. Olen saanut nähdä, kuinka nuorten omasta projektista on tullut pysyvää toimintaa. Olen päässyt rakentamaan mielenterveyden edistämisen ja ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskusta. Olen kokenut, kuinka pysyvän toiminnan rinnalle lähdetään rakentamaan uusia projekteja. Sain jopa käynnistää Lotto-koneen. Ennen kaikkea olen kuitenkin saanut tehdä töitä upeiden vapaaehtoisten ja työkavereiden kanssa. Voiko enempää kukaan työltään toivoa?

Nyt on kuitenkin aika nostaa katse tulevaisuutta, niin omassa elämässäni kuin Yeesissä järjestönä. Minut on nimittäin valittu Suomen Lukiolaisten liiton pääsihteeriksi, jossa aloitan uudessä tehtävässä kesän aikana. Aika Yeesissä on kasvattanut minua niin johtajana kuin ihmisenä uskomattoman paljon. Olen saanut siltä enemmän kuin olisin voinut toivoa. Minulla on tullut tutuiksi niin talouden kiemurat kuin henkilöstöhallinnon pelisäännöt. Olen saanut tutustua mahtaviin yhteistyökumppaneihin ja erilaisiin ihmisiin.

Armollisuus keskeneräisyyttä kohtaan

Tulen aina olemaan Yeesin Heikki (ainakin joku niistä), mutta en halua, että Yeesistä tulee Heikin Yeesi. Olen antanut järjestölle paljon, mutta nyt tuntuu, että minun on aika antaa tilaa muille. Sain toteutettua osan tavoitteistani, joita itselleni asetin työssäni. Osa kuitenkin jäi toteutumatta. Monessa asiassa päästiin todella pitkälle, mutta kehitettävää löytyy aina.

En ole saanut Yeesiä enkä maailmaa valmiiksi, mutta juuri se on suurimpia oivalluksia, joita työelämässä joutuu oppimaan. Tein parhaani ja se toi meidät tähän. Pyrin olemaan armollinen itseäni ja keskeneräistä kohtaan. Haluan iloita asioista, joita sain valmiiksi.

Näen edelleen Yeesin yhtenä siisteimpänä järjestönä, jossa on potentiaalia vaikka mihin. Olen myös todiste siitä, että Yeesissä pääsee toteuttamaan työelämän ja henkilökohtaisen elämän unelmia.

Uusi strategia tienviittana tulevaisuuteen

Keväänä saimme viimein valmiiksi Yeesin strategiatyön, jossa Yeesin visioksi määriteltiin:

“Vuonna 2035 jokaisella nuorella on Suomessa riittävät taidot vahvistaa omaa mielenterveyttään. Nuoret puhuvat avoimesti mielenterveydestä ja ovat aktiivisia mielenterveyden edistäjiä. Suomi on yhteiskunta, jossa rakenteet turvaavat jokaiselle mahdollisuuden hyvään mielenterveyteen. Olemme valtakunnallinen, helposti lähestyttävä ja kaikkien nuorten oma mielenterveysseura.”

Visio on kunnianhimoinen, mutta niin nuorella järjestöllä kuuluukin olla. Yeesissä on vahvasti katse tulevaisuudessa, jossa mielenterveys on keskiössä. Järjestö tarvitsee johtajan, joka saa vision elämään. Nyt on aika löytää uusi henkilö tehtävään, joka lähtee toteuttamaan visiota omalla tavallaan.  Lupaan ainakin, että Yeesiin jää loistavat työntekijät, jotka auttavat vision saavuttamisessa.

Jatkan töitä Yeesissä vielä kesällä ja pyrin jouhevasti siirtämään viestikapulan seuraajalleni. Haluaisin myös sanoa vielä livenä kaikille heipat, joten elokuussa olisi tarkoitus järjestää läksiäisextravaganzat. Pystytään siis kuulolla ja kiitos jo tässä vaiheessa kaikille, joiden kanssa olen saanut työskennellä tänä aikana Yeesissä!

Supervoimia sulle!

Terkuin,

Yeesin Heikki