Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

23459822524_c7a86fb475_b

Hymiöt ja niiden uusi kommunikaation maailma

Riikka 9.6.2017

Olen miettinyt emojien käyttöä omassa kommunikoinnissani viime aikoina. Välillä tuntuu että työmaileissa ei ole suotavaa käyttää hymiöitä. Itse kuitenkin taistelen tätä vastaan, vaikkakin huomaan käyttäväni niitä paljon vähemmän työasioissa kuin normaalissa kommunikaatiossa. Pidän siitä että voin lähettää hymiön muodossa vahvistuksen siitä fiiliksestä, mikä naamallani kirjoittamisen hetkellä on. ☺

Hymiöiden olemassaolo on kyllä mielestäni lahja globaalille tekstailukommunikaatiolle. Toisella puolella maailmaakin tiedetään mitä tarkoitan, jos lähetän jollekin emojin munakoisosta. Siinä ei ole väliä, mikä yhteinen kieli on kunhan on lukenut läpi hymiö-kieli-hymiö sanakirjaa. Ja kyllähän se tuo viestittelyyn hauskaa visuaalista värikkyyttäkin jos lähetän rakkaudenosoituksen lisäksi meren erilaisia sydämiä ja pusuhuulet.

Kaikilla meillä on varmasti ollut hetkiä jolloin tekstiviesteissä on tullut väärinymmärretyksi. Menetämme tekstailumuodossa osan kasvotusten saamaamme nonverbaalia viestintää. Ihminen lukee toisen ihmisen kasvoilta tunneilmauksia, huomaa kehon lähettämän viestinnän ja on harjoitellut tätä monta tuhatta vuotta. Tekstiviestittely on kuitenkin meille kommunikaatiomuotona hyvin uusi taitolaji. Emojit ovatkin viesteissä tunteiden vahvistamiseen oiva lisä. On siis hyvä muistaa käyttää hymiöitä vahvistamaan juuri sitä tunnetta mitä oikeasti haluaa toiselle välittää.

Hymiöt eivät ole siis vain vahvistamaan hyviä ja siistejä tunteita. Hyvä on myös ilmaista asia rehellisesti jos on pettynyt, surullinen tai loukkaantunut. Opetella käyttämään myös surullisia ja muita hymiöiden tunnevivahteita hyödykseen. On hyvä varmistaa ettei itse piiloudu vain sen iloisen ja niin helposti heitettävään kaikki ok ☺ -ilmaisun taakse jos kaikki ei olekaan hyvin.

Rohkaisen siis sinuakin käyttämään tunnehymiöitä ilmaisemaan rehellisesti omaa tunnetilaa. Sen rinnalla että myös ilmaisee avoimesti tekstillä mistä tunnetila johtuu.