Nuori seisoo yhdellä jalalla meren rannalla kädet ilmaan nostettuina.

Inspiraatio on Saran paras voimavara

Sara 13.8.2018

Inspiraatiota voisi mielestäni kuvailla innostuksen kipinäksi, joka syttyy ihmisessä jonkun asian kautta. Tuo asia voi olla oikeastaan mikä vain – tarina, kuva, puheenvuoro tai pienen lapsen vilpitön nauru. Inspiraatio myös usein liikauttaa sisällämme jotain pientä. Kun tunnemme itsemme inspiroituneeksi, haluamme kokeilla jotain uutta, edistää jonkun unelman toteutumista, olla rohkeita tai samankaltaisia, kuin joku toinen ihminen. Pidän itseäni hyvin helposti inspiroituvana persoonana. Ajattelen, että inspiraation tunne voi olla valtava mielen voimavara. Ainakin minulle itselleni se on.

Mitkä asiat minua sitten inspiroivat?

Eniten minua inspiroivat muut ihmiset. He voivat inspiroida puheellaan, taidoillaan, omilla tarinoillaan tai rohkeudella pukeutua persoonallisesti. Kun inspiroidun toisista ihmisistä, saan siitä voimaa ja minulle tulee usein halu kehittää itseäni edes hieman. Käytänkin sitä tunnetta usein moottorina tekemiselleni. Tässä oma taktiikkani ja myös vinkki sinulle: jos esimerkiksi koulutyöni on kesken ja motivaatiota on vaikea löytää, etsin usein tietoa jostain kiinnostavasta henkilöstä. Sellaisesta, joka on ollut aikaansaava ja innostava. Inspiroitumisen jälkeen haluan myös itse olla aikaansaava, ja koulutyöt jatkuvat kuin itsestään!

Lisäksi minua inspiroivat ajanjaksot ja vuodenajat. Jokainen varmaan aistii, että usein esimerkiksi syksyyn kuuluu tietynlainen tunnelma. Syksy on usein uusien alkujen aikaa. Koulut ja työt jatkuvat lomien jälkeen ja ihmiset kaipaavat uusia rutiineja arkeensa. Lisäksi syksyisin on taas enemmän aikaa kokeilla ja harrastaa, kun kesäiltojen riennot ovat takana päin. Toinen vinkki: jos kaipaat uutta ja mielenkiintoista tekemistä, liity Yeesin vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoisena saat ympärillesi inspiroivan vapaaehtoisten yhteisön! Lisäksi vapaaehtoisena toiminen tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia päästä tekemään mielenterveyden edistämiseen liittyviä asioita.

Kolmanneksi minua inspiroi mahdollisuus unelmoida. Minulle unelmointi tarkoittaa mahdollisuutta suunnitella omaa tulevaisuutta. Unelmointi on herkullinen tapa leikitellä erilaisilla kysymyksillä: mitä haluaisin oppia? Missä paikoissa haluaisin käydä? Tai minkälaisia asioita haluaisin tehdä? Unelmien ei tarvitse edes ikinä toteutua, minulle on tärkeintä vain uppoutua omiin ajatuksiini. Ja siihen tunteeseen, että voin vaikuttaa elämääni ja monet mahdollisuudet ovat minulle avoinna. Tässä vielä kolmas inspiraatiovinkki sinulle: kirjoita omia unelmiasi ja inspiraationlähteitäsi paperille. Sen jälkeen pohdi niitä ääneen – mikä sua inspiroi? Entä mistä sä unelmoit? Kun unelmista puhuu ääneen ja muille ihmisille, niiden todennäköisyys myös toteutua kasvaa mielettömästi!

Yeesi <3 Dreams

Muiden nuorten omia tarinoita on aina inspiroivaa kuulla ja tähän liittyen pääsin myös toteuttamaan mahtavan yhteistyön Dreamsin kanssa. Kuvasimme muun muassa porukalla inspiraatiovideon, jossa meidän huikea vapaaehtoinen Lauri ja ihana vloggaaja Sita kertovat omat tarinansa. He myös kertovat, minkälaisista asioista he itse unelmoivat. Teaser löytyy jo nyt täältä, mutta koko tarina julkaistaan huomenna tiistaina klo 12 Yeesin somekanavissa! Viimeinen inspiraatiovinkkini onkin: katso se video!

Inspiroivaa elokuuta jokaiselle
toivottaa Yeesin Sara