Puhekuplsassa Sekasin-teksti

 

Kiinnostaako nuorten tukeminen chatissä? – Tule mukaan Yeesi goes SEKASIN –toimintaan!

Sun ideoita tarvitaan!

Uusi vapaaehtoistoiminnan muoto starttaa Yeesissä, kun Yeesi goes Sekasin lähtee ideointitapahtumalla käyntiin. Maaliskuun 19. Päivä järjestetään Allianssi-talolla Helsingissä klo 17 kaikille avoin ideointityöpaja, jossa keskustellaan mm. siitä, minkälaisia aiheita nuoret haluavat käsitellä chatissä ja millainen on hyvä ryhmächat. Olet tervetullut tapahtumaan ideoimaan, vaikka et haluaisikaan olla mukana varsinaisilla chattauskerroilla. Luvassa vapaata keskustelua, työpajatoimintaa ja ajatustenvaihtoa. Samalla ideoimme myös tarkemmin Yeesin vapaaehtoistoiminnan kehityskohteita ja tulevia tapahtumia.

Mikä on Yeesi goes Sekasin?

Yeesi goes Sekasin mahdollistaa Yeesin vapaaehtoisille uuden tavan olla mukana edistämässä nuorten mielenterveyttä. Tarkoituksena on kehittää uusi Sekasin-ryhmächat, jossa Yeesin vapaaehtoiset voivat toimia vertaischattaajina nuorille ympäri Suomea. Ryhmächatissa käsitellään aina yhtä ennalta päätettyä mielenterveyteen liittyvää teemaa kaksi tuntia kerrallaan. Chatteja tullaan järjestämään vuoden 2019 aikana 2-3 kertaa.

Miten chattaaminen sitten tapahtuu?

Chatti järjestetään siten, että kaikki osallistuvat vertaischattaajat ja Yeesin työntekijä ovat samassa huoneessa ja osallistuvat samaan keskusteluun. Nuoret ympäri suomea voivat osallistua chattiin mistä tahansa. Jokaisen chattikerran jälkeen puretaan keskustelusta nousseita tuntemuksia ja ajatuksia yhdessä.

Koulutuksesta valmiuksia nuorten tukemiseen

Huhtikuun aikana järjestetään kaksi koulutuspäivää, joissa käsitellään nuorten mielenterveyden edistämistä ja verkossa toimimista. Koulutuksista saa todistuksen. Nämä koulutukset on hyvä käydä, jos haluaa osallistua Yeesi goes sekasin –chatteihin. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Sekasin-chatista tai nuorten mielenterveystyöstä, sillä nämä koulutukset antavat sinulle valmiudet chatissa toimimiseen. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Tämä on oiva tilaisuus oppia lisää nuorten mielenterveydestä ja verkkoauttamisesta!

Mitä muuta Yeesi goes Sekasin –toiminta tarjoaa?

Ryhmächattien lisäksi tullaan järjestämään mahdollisuus päästä tekemään yhdessä Sekasin-yksilöchattia. Chattaus tapahtuu yhteisessä tilassa, mutta jokainen chattaa yhden nuoren kanssa kerrallaan omassa keskustelussa Sekasin-chatissa. Samassa tilassa chattaaminen mahdollistaa reflektoinnin, tuen pyytämisen ja ratkaisujen keksimisen yhdessä matalalla kynnyksellä. Yksilöchatin ikäraja on 25 vuotta, eli jos olet alle 25 et valitettavasti voi osallistua yksilöchattiin. Ryhmächattiin puolestaan ovat tervetulleita kaikki 13-29 –vuotiaat nuoret!

Jos Sekasin-brändi ei ole tuttu, voit käydä lukemassa siitä täältä: https://sekasin247.fi/fullpage/feeds/

Ota yhteyttä Yeesin Enniin, jos haluat olla mukana Yeesi goes Sekasin –projektissa! Voit laittaa viestiä Facebookissa profiiliin Yeesin Enni, tai laittaa vaikkapa sähköpostia: enni@yeesi.fi. Myös puhelimitse voi viestitellä tai soitella numeroon 0504071874. On erittäin jees myös laittaa kysymyksiä tai ideoita tulemaan, jos sellaisia on herännyt! Ollaan yhteydessä ja nähdään ideointitapahtumassa!

PS. Ilmoittautumiset koulutuksiin avataan kevään aikana ja niistä tullaan ilmoittamaan erikseen.

Helmikuisin terveisin,

Yeesin Enni <3