annika blogiin

Kiitos & heippa Yeesin Annikalta!

Annika 30.10.2018

Kirjoitan tätä postausta ristiriitaisin tunnelmin: olen suuntaamassa kohti uutta työtä ja olo on samaan aikaan innostunut ja haikea. Viimeinen työpäiväni Yeesin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina on jo ensi viikolla, maanantaina 5.11.

Puolitoista vuottani Yeesissä oli innostavaa, opettavaista ja paikoin myös aika rankkaa. Pienessä, kunnianhimoisessa järjestössä riittää töitä enemmän kuin ehditään tehdä. Pitää muistaa rajata, priorisoida ja huolehtia itsestään.

Olen päässyt tekemään monenlaisia asioita, kohtaamaan huiman määrän ihmisiä ja oppimaan uutta. Identiteettini vapaaehtoistoiminnan osaajana on vahvistunut ja olen päässyt kehittämään Yeesin vapaaehtoistoimintaa entistä vahvemmaksi ja suuremmaksi. On ollut kiinnostavaa päästä tutustumaan myös mielenterveystoimijoiden kenttään ja paikallisiin mielenterveysseuroihin.

Huikeita yeesiläisiä tulee ikävä

Parasta työssäni on ehdottomasti olleet Yeesin mahtavat vapaaehtoiset. Aloittaessani helmikuussa 2017 vapareita oli noin 150, tänään liittyneitä on 248. Kasvu on ollut siis hurjaa! Nuorissa vapaaehtoisissamme on mieletön määrä intoa, energiaa, osaamista, viisautta ja uusia ideoita. Olen päässyt säännöllisesti yllättymään esimerkiksi blogiin, Instagramiin ja Snapchattiin luodun sisällön kiinnostavuudesta ja hienoudesta.

Koen, että vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina on tärkeää kiittää, kehua ja kannustaa ja laittaa itsensä likoon. Parhaita onnistumisia saadaan, kun vapaaehtoisten kanssa syntyy henkilökohtainen kontakti. On ollut hauskaa tutustua moneen vapaaehtoiseen ympäri Suomea, myös sellaisiin, joita en ole koskaan tavannut livenä (some ja videot kutistavat välimatkat!). Toivon, että törmään vielä tulevaisuudessa moneen yeesiläiseen, todennäköisesti mitä yllättävämmissä paikoissa.

Mikään aiemmista työpaikoistani ei ole herättänyt näin paljon kiinnostusta ja kysyntää erilaisten toimijoiden keskuudessa. On aivan normaalia, että joku lähettää Yeesiin kirjoja, lahjottaa rahaa, kutsuu teatteriin tai tupsahtaa ovelle kyselemään lisätietoja. Ja se jos mikä on upeaa ja on samalla kirvoittanut monet hämmästyksen naurut. Työlle on siis tarvetta ja kysyntää. Toivottavasti järjestö jatkaa kasvuaan ja vahvistumistaan ja saa tulevaisuudessa taas uusia osaajia kehittämään ja pyörittämään toimintaa.

Seuraavaksi suuntaan kunnalliselle kentälle. Pääsen ajattelemaan ja mahdollistamaan osallisuutta entistä laajemmin, kaiken ikäisten kuntalaisten keskuudessa. Ja tavallaan jatkan myös hyvinvoinnin edistämistä, sillä yhteisöllisyys, osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet lisäävät hyvinvointia.

Kiitos kaikille, joiden kanssa pääsin työskentelemään ja kulkemaan tätä matkaa!

Seuraajani rekrytointi alkaa aivan pian ja siihen asti kiireisimmissä ja kriittisimmissä hommissa muut toimistolaiset tuuraavat. Yeesin työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Terkuin,
Yeesin Annika, (vielä hetken, kohta lähinnä Annika Kabata)