muistakiittää

Kiittäminen kalenterissa –  Vapaaehtoisten päivä

Annika 5.12.2017

Tänään, 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää ja vapaaehtoisten tärkeyttä halutaan nostaa entisestään esiin. Siksi mekin ajateltiin tänään erityisen paljon kiittää vapaaehtoisiamme ja muistuttaa kiittämisen tärkeydestä.

Kiittäminen ei ole kuitenkaan vain tämän päivän muistilistalla. Kun aloitin helmikuun lopussa Yeesin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina, sain edeltäjältäni Oonalta hyvän perehdytyksen ja useita hyviä käytäntöjä perintönä. Yksi mukana pysyneistä perinnöistä on ”maanantairituaali”, jonka olen merkinnyt kalenteriini jokaiselle maanantaille. (Rituaalin nimi ja muoto tosin saattoivat hieman muuttua tässä välissä…) Rituaalissa on kaksi osuutta: kyseisen viikon somevapaaehtoisten muistuttaminen ja viime viikon vapaaehtoisten kiittäminen. Kiittäminen on siis joka viikko kalenterimerkinnöissäni.

Itsestään selvää & välttämätöntä

Kiittäminen tuntuu usein meistä itsestäänselvyydeltä, mutta juuri siksi sen voi helposti unohtaa arjen sähellyksessä. On tärkeää, että vapaaehtoisillemme jää hyvä mieli vapaaehtoistehtävistä ja että sekä pienet että suuret teot huomataan. Kiitos on vapaaehtoisen palkkio. Ei ole ollenkaan hyödyllistä tai kivaa, jos tekeminen muuttuu pakolliseksi, vastuuntunnosta lähteväksi puurtamiseksi. Vapaaehtoistoiminnan pitää olla antoisaa, innostavaa, kivaa ja kannustaa tekemään uudestaankin.

Olen ennenkin kiittänyt ja kannustanut, mutta erityisesti Yeesissä olen opetellut muistamaan sen arjessa ja kehumaan vapaaehtoisia erityisen paljon, mielellään aina kun mahdollista. Pyrimme omalla esimerkillämme lisäämään positiivista vuorovaikutusta ja auttaa vapaaehtoisiamme tunnistamaan vahvuuksiaan ja huomaamaan onnistumisiaan.

Kiitos yeesiläisille!

Yeesiläisiä on äärimmäisen helppo kehua, niin innostava, aktiivinen ja monipuolinen jengi meillä on koossa. Yllätyn jatkuvasti siitä kuinka hyviä ideoita ja toteutuksia vapaaehtoisiltamme tulee ja kuinka paljon intoa ja energiaa riittää. Moni kykenee olemaan aktiivinen, vaikka olisi täysin eri puolella Suomea, kuin me työntekijät. Kiitos siis, kun olette Yeesissä ja kun osallistutte innolla!

Ja tuntuu että kiitos tarttuu tai sitten yeesiläiset on erityisen kohteliaita ja huomaavaisia. Saan nimittäin itsekin paljon kiitoksia ja kehuja ja se tuntuu tosi hyvältä.

Teimme vapaaehtoisten päivän kunniaksi videon, jossa jokainen Yeesin työntekijöistä kertoo mistä erityisesti haluaa kiittää yeesiläisiä. Toivottavasti vapaaehtoistoimintamme vahvistuu ensi vuonna entisestään ja saamme aikaan vieläkin parempia ja hauskempia tapoja osallistua ja edistää nuorten mielenterveyttä.

Yeesin Annika, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Yeesin vapaaehtoistoiminta on pop-up-henkistä ja koko ajan voi tulla mukaan. Tulevat tapahtumat ja tehtävät löytyy aina menovinkeistä. Jos Yeesin toiminta kiinnostaa, vilkaise kuvauksia yleisimmistä vapaaehtoistehtävistä ja liity mukaan lomakkeen kautta!