IMG-20180508-WA0000

Maksuton2aste-kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle 8.5.2018

Heikki 8.5.2018

Yhteensä 53 098 suomalaista allekirjoitti Maksuton toisen asteen koulutus kaikille -kansalaisaloitteen. Kansalaisaloitteen allekirjoittaneet suomalaiset vaativat, että eduskunta laatii perusteellisen selvityksen ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin ja lakiuudistuksiin toisen asteen opintojen maksullisuuden poistamiseksi. Opiskelijoilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskella toisella asteella.

Väestörekisterikeskus on nyt vahvistanut aloitteen, ja kansalaisaloite etenee seuraavaksi eduskuntaan. Aloitteen vireillepanijajärjestöt luovuttavat aloitteen eduskunnalle tiistaina 8.5.2018 klo 12.30. Kansalaisaloitteen vastaanottaa eduskunnan puhemies Paula Risikko.

”Kansalaisaloitteemme kautta 53 098 suomalaista on ilmaissut vaatimuksensa siitä, että Suomessa jokaisella nuorella on mahdollisuudet opiskella niin pitkälle kuin kiinnostus ja kyvyt kantavat. Perheen vähävaraisuus ei saa asettaa nuoria eriarvoiseen asemaan,” aloitteen käynnistäneet järjestöt muistuttavat.

Kansalaisaloitteen vireillepanijajärjestöt toivovat, että eduskunta ottaa aloitteen käsittelyyn vielä ennen kesän istuntotaukoa. Aloite on 23. kansalaisaloite, joka luovutetaan eduskunnalle.

Maksuton toisen asteen koulutus kaikille -kansalaisaloite oli avoinna 18.9.2017–18.3.2018.  Aloitteen vireillepanijoita ovat Pelastakaa Lapset ry, Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL), Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry sekä Suomen Vanhempainliitto.