Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

IMG_4356

Näppyjä naamassa, mutta silti rohkenin unelmoida

Emmi 7.8.2017

Olin aina se luokan hiljaisin tyyppi, ujo ja epävarma itsestäni. Peruskoulu ja lukio eivät sujuneet minulta kovin hyvin arvosanojen osalta. Olin laiha kuin lauta ilman rintavarustusta ja naamani kukoisti aknesta. Jännitin esitelmien pitämistä koko luokan edessä, mutta tanssia harrastin 10 vuoden ajan ja esiinnyin kerran vuodessa koko auditorion täyteen ahdetulle yleisölle. Myöhemmin lähdin myös vaihtoon, kaksikin kertaa, ensimmäisellä kerralla Jenkkeihin ja toisella Argentiinaan.

Amiksessa muut menivät pankkiin työharjoitteluun mutta minä menin ainoana järjestöön. Perustin tradenomin tutkinnon avustuksella yhdistyksen ja puhuin nuorten mielenterveydestä. Patikoin pitkin Grand Canyonia vaikka olen korkeanpaikankammoinen. Päätin jättää maailman parhaimman työn unelmoiden jostain vieläkin paremmasta.

Näiden ja monien muiden tapahtumien aikana minulle on sanottu: ”et voi, et pysty, et uskalla, miksi, oletko nyt ihan varma”. Olen joskus itsekin sortunut sanomaan näin itselleni ja se on ihan sallittavaa ja inhimillistä. Kuitenkin jostain, sydämestä, on kummunnut uskallus toteuttaa itseäni toisten jarrutuksesta huolimatta ja mennä epämukavuusalueelleni. Minulla on ollut kova halu näyttää ja osoittaa, että kaikki on mahdollista. Ennen kaikkea sanoa ääneen, sen mitä todella haluan.

Oikeastaan ainoat asiat, jotka meitä hidastavat, ovat omat huolemme ja murheemme, mitkä kuuluvat elämään, tiedämmehän sen. Kun olet elämäsi vuoristoradan kyydissä, muista välillä myös unelmoida ja sanoa unelmasi ääneen. Unelmien ääneen lausuminen on jo askel niiden toteutumista kohti.

Sanoin kaksitoista vuotta sitten, että haluan jonain päivänä perustaa oman yrityksen. Odottaessani esikoistani sanoin, että palatessani töihin haluaisin tehdä töitä osa-aikaisesti. Tein kaksi kuukautta sitten elämäni ensimmäiset liiketoimintakaupat ja olen nyt yrittäjä. Poikani on tällä hetkellä 1,5 vuotias ja yrittäjyyteni sekä lähimmäisteni apu arjessa mahdollistaa sen, että voin pitää vapaata ja tehdä sen verran töitä kuin haluan ja hoitaa poikaani samalla kotona.

Rohkeus. Se syntyy matkalla pelkojen ja epävarmuuden läpi. Se on uskallusta ja ajatusmalleja: voimme valita tekomme ja muuttaa tapaamme ajatella. Se ei ole jotain mitä meillä joko on tai ei ole: se on avoimuutta uusille kokemuksille, ihmisille ja ennen kaikkea itsellemme. Rohkea on se, kenellä on tarve, aikaa ja vaivaa panostaa. Rohkeus on haavoittuvuuden sietämistä ja epävarmuuden hyväksymistä. Rohkea osaa myös tarvittaessa pyytää apua.

“And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” Paulo Coelho, Alkemisti.

Emmi Benson

Kirjoittaja on Yeesi ry:n perustaja, hallituksen jäsen ja utelias maailman ihmettelijä, joka haluaa kannustaa kaikkia toteuttamaan rohkeasti itseään ja unelmiaan sekä löytämään oman kutsumuksensa.