otsikkokuva

Neuleita siellä missä niiden ei kuuluisi olla

Mirjami 25.10.2017

Mun mielestä ympäristö jossa elämme, on tylsä ja kliininen. Tarkoitan valkoisia taloja, harmaita sähkökaappeja ja työmaa-aitoja, jotka oikein loistavat ankeuttaan. Miksi niissä ei voisi olla väriä, kuvioita ja runoja? Olen pohtinut tätä jo siitä asti kun olin yläasteella. Silloin tein ensimmäisen liikkeeni.

Mutta palataan siihen hetken päästä.

Arkinen ympäristö jossa liikumme on tylsä. Kaupungit ovat tylsiä ja samankaltaisia ja niissä voisi olla enemmän pieniä yksityiskohtia, joita itse kaupunkilaiset ovat lisänneet! Se yksityiskohta voi olla hutaistu tägi (jota piireihin kuulumaton ei osaa edes lukea), mutta tarkoitan jotain esteettisempää. Jotain valoisampaa, pehmeämpää ja värikkäämpää. Jotain, josta ei saa sakkoja.

Olen sitä mieltä, että aktiivinen mieli on hyvinvoinnin avain. Mieli kuitenkin turtuu nopeasti arjen kaavoihin, josta seuraa tylsistyminen ja turhautuminen. Entäpä jos jokainen voisi tarjota piristystä paikkoihin joissa liikumme? Ilahduttaa muita kulkijoita outouksilla, asioilla jotka ovat paikoissa joissa niiden ei kuuluisi olla. Virkistää jokaisen tallaajan mieltä ja saada heidät huomaamaan yllättävät asiat kaupungilla!

Jo yläasteella olin lopen kyllästynyt koulumatkaani jota kävelin viisi kertaa viikossa. Harmittelin kun matkan varrelle ei ikinä tullut mitään uutta. Lempipaikkani koulumatkalla oli alikulkutunneli, joka oli täynnä graffiteja. Halusin itsekin jättää jälkeni kaupunkiin ja piristää jonkun elämää taiteella. Kotona päätin opetella virkkaamaan ja tein viisi värikästä kukkaa, jotka kävin ripustamassa läheisen puiston puuhun.

Olin tyytyväinen. Olin huomannut epäkohdan, johon keksin ratkaisun ja kaikista parasta oli se, että pystyin toteuttamaan sen itse! Pystyin vaikuttamaan ympäristööni, ja se oli todella voimauttava tunne.

Sama tyytymättömyys on jälleen vaivannut mieltäni, ja tällä kertaa olen suunnitellut neulegraffitisarjan, jotka tulen kiinnittämään kaupungille. Ne ovat hempeitä ja jopa ällösöpöjä rakkaudentunnustuksia, joiden tarkoitus on saada katsojalle romanttinen tunnelma. Toivon, että neuleeni karkottavat syksyn sateet kauas mielestä.

Teen neulegraffiteja muiden lisäksi myös itseni vuoksi. On ihana tunne saada jotain aikaiseksi, saada se muiden nähtäville ja jakaa ihmetystä. Outous kuuluu maailmaan!

Muistakaa avata silmänne, huomata yksityiskohdat ja luoda niitä myös itse. Ne pitävät mielen virkeänä näin maailman hämärtyessä.

Mirjami

PS. Seuraa neulegraffiti-sarjaani Instagramissa #oletunelma