sonja

Nyt se on julkista - tervetuloa taloon Yeesin Sonja!

Kuva: Mari Waegelein

Yeesin Heikki siirtyi uusiin tehtäviin Suomen Lukiolaisten liiton pääsihteeriksi, joten Yeesiin tarvittiin toimeen tarttuvaa, visiointikykyistä ja lempeää toiminnanjohtajaa. Ja sellaisen myös löysimme!

Yeesin hallitus valitsi 26.6.2019  Sonja Raunion Yeesin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Sonja siirtyy tehtävään Tunne rintasi ry:stä, jossa hän on työskennellyt toiminnanjohtajana. Sonja on akateemiselta koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, ammattikoulutukseltaan valokuvaaja ja on työskennellyt niin järjestöissä, yliopistossa kuin yrityksissä. Sonja on myös muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimivan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnan jäsen. 

Kysyimme Sonjalta muutamia kysymyksiä, joissa hän pääsi kertomaan itsestään:

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Yeesissä?

Olen Sonja ja tulen toiminnanjohtajaksi Yeesiin tehtävää aiemmin hoitaneen Heikin tilalle. Siirryn tehtävään Tunne rintasi ry:n toiminnanjohtajan eli ”tissipomon” paikalta. 

Miksi hait meille töihin?

Yeesissä vaikutti olevan hyvä meno ja ennakkoluuloton, eteenpäin katsova meininki. Ne ovat mielestäni hyviä ominaisuuksia työyhteisölle. Minulle on tärkeää, että nuorten ääni pääsee kuuluviin yhteiskunnan eri osa-alueilla ja sen eteen voin tehdä Yeesissä töitä. 

Mitä odotat uudelta työltä?

Paljon uuden oppimista sekä mukavaa työyhteisöä, jossa pääsee toteuttamaan asioita. On myös kiva päästä tutustumaan nuorisojärjestöjen ja mielenterveysjärjestöjen toimintaan laajemmin.

Mitä tuot mukanasi Yeesiin?

Kokemusta, näkemystä, avoimen mielen ja kuuntelevat korvat.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?

Merilokki, koska pidän merestä, ulkosaariston karusta luonnosta ja vuodenajoista. 

Mikä on sun lempikarkki?

Tykkään tosi paljon kaikenlaisista vegaanisista karkeista ja suklaasta, mutta ehkä kaikkein eniten tykkään Fazerin Vihreistä kuulista. 

Mitä terveisiä haluat lähettää yeesiläisille?

Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin ja oppimaan teiltä!

Kiitämme kaikkia hakuprosessiin osallistuneita hakijoita ja oli ilo huomata, kuinka moni oli valmis antamaan osaamisensa ja kokemuksensa Yeesin käyttöön. Sonjan osaaminen, kokemus ja näkemys vakuuttivat kuitenkin vahviten niin työntekijät kuin hallituslaiset.

Tervetuloa yeesiläiseksi Yeesin Sonja!