Yeesin uutiskirje

Mitä voit tehdä yeesiläisenä?

Vapaaehtoisena voit olla mukana Yeesin toiminnassa monella eri tapaa, omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan ja silloin kun sinulle sopii. Kaikkeen toimintaan saat ohjausta ja tukea ja pääset itse vaikuttamaan tapaan tehdä. Yeesiläisenä voit kokeilla esimerkiksi näitä vapaaehtoistoiminnan muotoja:

Bloggari – Onko kirjoittaminen sun juttu? Yeesiläisten matkassa -blogi on Yeesin vapaaehtoisten ylläpitämä blogi, jossa nuoret vapaaehtoiset tuovat esiin erilaisia näkökulmia liittyen nuorten elämään, mielenterveyteen ja Yeesiin. Blogin lisäksi vapaaehtoiset voivat kirjoittaa erilaisia artikkeleita, mielipidekirjoituksia tai kannanottoja.

Somettaja – Onko sosiaalinen media hallussa? Yeesiläisenä pääset ottamaan viikoksi haltuun esimerkiksi meidän Instagram- tai Snapchattilin: @yeesaamaan ja jakamaan mielenterveyteen, positiivisuuteen ja omaan arkeen liittyviä ajatuksia.

Yeesiläisenä tapahtumissa – Tuu mukaan erilaisiin tapahtumiin levittämään positiivisen mielenterveyden sanomaa! Yeesi on vuosittain mukana monissa eri tapahtumissa ympäri Suomen. Mukaan pääsee tapahtumien ideointiin, ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tuo meille tapahtumaideasi, niin tehdään se yhdessä! Tapahtumia on ollut mm. tuparit, kahvila, metsärentoutuminen, liikuntapäivä ja vaikka mitä muuta.

Yeesi-piste – Tykkäätkö olla nuorten kanssa, höpötellä elämästä tai tukea ja tsempata toisia? Tule yeesaamaan Yeesi-pisteelle! Yeesi-piste on yeesiläisten pitämä toiminnallinen esittelypiste. Pisteellä käsitellään mielenterveyteen liittyviä teemoja toiminnallisesti sekä esitellään Yeesin toimintaa. Pisteitä on pidetty esimerkiksi koulujen ja oppilaitosten teemapäivissä sekä järjestöjen tapahtumissa.

Yeesi-promo – Kun toiminta on vakuuttanut sut, voit pitää Yeesi-promoja, joissa kerrot omin sanoin Yeesistä, vapaaehtoisuudestasi ja positiivisesta mielenterveydestä. Promon tavoitteena on lisätä nuorten osaamista ja tietoa mielenterveyden vahvistamisesta. Yeesi-promon avulla mielenterveystaitoja viedään nuorille toisten nuorten kertomana. Promoja pidetään esimerkiksi oppilaitoksissa sekä järjestöjen ryhmätoiminnoissa. Voit järjestää promon myös omassa oppilaitoksessasi tai työpaikallasi.

Päivystäjä Sekasin-olkkarissa - Jos nuorten tukeminen verkkoryhmässä kiinnostaa, Sekasin-olkkari tarjoaa sille alustan. Sekasin-olkkari on ryhmächat, jossa nuoret voivat chattailla toisten nuorten, ammattilaisten ja vapaaehtoisten päivystäjien kanssa samalla, kun odottavat vuoroaan Sekasin-yksilöchattiin. Tehtävään saa perehdytyksen ja vaatimuksena on, että pääset tulemaan Yeesin toimistolle päivystämään.

Hallitusaktiivi - Vapaita hallituspaikkoja on jaossa vuosittain. Meillä edistetään nuorten mielenterveysasioita rennossa mutta sitoutuneessa ilmapiirissä parin kuukauden välein. Hallitus vastaa yhdistyksen strategisesta johtamisesta sekä toimii työnantajana 4-5 työntekijälle. Uusia jäseniä valitaan keväisin vuosikokouksessa. Jos hallituspaikka kiinnostaa, pysy kuulolla tai laita jo etukäteen viestiä Sonjalle (sonja@yeesi.fi)

Mentorina toimiminen opiskelijalle -
Mentorina olet tukena toisen asteen opiskelijalle. Pohdit opiskelijan kanssa
keinoja pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja kannustat opiskeluun tai arkeen
liittyvissä haasteissa. Mentorina toimimiseen käydään päivän kestoinen koulutus marraskuussa 2019. Opiskelijan kanssa tapaat noin kerran kuukaudessa kevätlukukauden 2020 ajan.
Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet
innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität! Mentoritoiminta on osa
Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hanketta,
jossa vähennetään toisen asteen opiskelijoiden uupumusta ja lisätään
opiskeluintoa.

Missä?

Voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa konkreettisesti paikan päällä esimerkiksi tapahtumissa tai Yeesi-pisteillä, jotka sijoittuvat yleensä pääkaupunkiseudulle. Verkon välityksellä vapaaehtoistoiminnassa voi olla mukana mistä päin Suomea tahansa. Mikäli haluat järjestää Yeesi-toimintaa omalla paikkakunnallasi, ota rohkeasti yhteyttä ja tuemme ideasi toteuttamisessa!

Milloin?

Koska tahansa! Yeesissä voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa silloin kun sulle parhaiten sopii. Osallistua voit vaikka joka viikko tai kerran vuodessa. Velvoitteita ei ole, mutta aina saa auttaa. Kaikki vapaaehtoisteot ovat yhtä arvokkaita.

 Miten mukaan?

Täytä Ilmoittaudu yeesiläiseksi -lomake tai ota suoraan yhteyttä Coordinator of Positive Action, Noora, FB: Yeesin Noora,  noora(a)yeesi.fi tai soittamalla/tekstarilla/whatsappilla numeroon 050 576 8474.