Kuvassa on eläinhahmoja kaulakkain.

Yeesiläisten tarinoita

Millaista on olla Yeesin vapaaehtoinen? Miksi nuoria tulee mukaan toimintaan ja mitä toiminnasta saa? Lue yeesiläisten tarinoita ja kuule kokemuksia nuorilta itseltään!

"Mielenterveydestä ja positiivisesta psykologiasta kiinnostuneena tulin Yeesin vapaaehtoiseksi elokuussa 2013, kun olin juuri valmistunut media-assistentiksi. Yeesi tuntui heti itselleni todella sopivalta järjestöltä, jonka toimintaan oli helppo tulla mukaan. Tällä hetkellä opiskelen sosionomiksi ja Yeesissä olen päässyt myös yhdistämään molempia koulutuksiani ja kiinnostuksen kohteitani.

Olen ollut vuosien varrella mukana monessa, kuten projektitiimissä, tapahtumasuunnittelussa ja toteuttamisessa, kuvaustiimissä tekemässä Yeesin esittelyvideota, Instagrampäivittäjänä sekä oppilaitoksissa Yeesi-pisteillä ja promoissa. Vapaaehtoistoiminta on monipuolista, innostavaa ja hauskaa ja Yeesistä on tullut itselleni merkityksellinen yhteisö. Ilmapiiri on rento ja iloinen, on myös helppoa osallistua itselle sopivina aikoina. Parasta on se, kun on mukana positiivisuutta ja voimavaroja vahvistavissa jutuissa, joista kaikille tulee hyvä fiilis ja tuntee edistävänsä tärkeää asiaa."

Suvi 27 v.

ve-tarinakuva2

"Olen aina kokenut erityisesti nuorten eteen tehtävän työn äärimmäisen tärkeäksi. Nuorena elämän suuntaa on vielä mahdollista muuttaa erittäin pienilläkin positiivisilla valinnoilla. Toisaalta, nuorena elämä myöskin ailahtelee ja hetkittäinen suunnan hukkaaminen on yleistä ellei jopa jonkinnäköinen normi.

Olin mukana ensimmäisissä Yeesin tapahtumissa syksyllä 2011. Tehtäväni tapahtumissa on ollut tehdä Yeesin toimintaa tunnetuksi. Muutettuani ulkomaille 2012 olin hetkellisesti tauolla Yeesi-kuviosta, mutta nyttemmin olemme löytäneet minulle sopivan vapaaehtoistyönmuodon jota voi harjoittaa vaikka miten pitkän välimatkan päästä. Asun edelleen ulkomailla, mutta olen edelleen osana Yeesin yhteisöä ja tapahtumia välimatkankin päästä.

Yeesiläisten kanssa työskentelystä jää aina itselle hyvä mieli! Arjen kiireiden keskellä on mahtavaa silloin tällöin keskittyä hetkeksi vain tekemään jotain vilpittömästi muiden eteen ja asettaa omat asiat hetkellisesti taka-alalle.“

Essi, 28 v.

ve-tarinakuva3

"Kesällä 2015 minussa heräsi tarve olla mukana pehmeämmän laidan arvoja edistävässä toiminnassa. Aloin kartoittamaan tarjolla olevia vapaaehtoistöitä ja kaverini vinkkasi minulle Yeesistä. Pian olinkin jo esitelmöimässä koululuokan edessä muiden vapareiden kanssa. Yeesin ilosanoman levittämisen lisäksi olen päässyt järjestämään Yeesi-pisteitä, levittäen mielen hyvinvointiin liittyvää tietoisuutta. Vapaaehtoisuus tarjoaa mahdollisuuden edistää tärkeäksi kokemiaan asioita samanhenkisessä seurassa. Vaparityö Yeesissä ei ole koskaan tuntunut minusta työltä, koska olen aina saanut siitä niin paljon myös itse. Yeesissä vallitseva lämpimän ystävällinen ja hyväksyvä ilmapiiri vetää puoleensa ja pitää otteessaan!"

Joonas, 29 v.

ve-tarinakuva1