Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Kuvassa on Yeesin uusin harjoittelija Pekka

Aletaan yeesaamaan 

21.03.2017

Olen Pekka, 24 vuotias kaveri Herttoniemestä. Oma ydinperhe koostuu avopuolisosta, sekä koirasta. Vaikka kotisatama on perheen luona Helsingissä, elämä vei minut aina Iisalmeen asti opiskelemaan. Ennen opiskelua kerkesin työskentelemään niin päiväkodissa, kuin lentokentälläkin. Nautin suuresti tekemättömyyden autuudesta ja rutiinien siivittämästä arjesta, mutta mielestäni on silti tärkeää tarttua uusiin haasteisiin ja tilanteisiin.

Vaikka olen kokenut vaikuttamisen ja osallisuuden tärkeäksi asiaksi yksilön elämässä, olen itse ollut passiivisempi, kuin olen toivonut. Olen kuitenkin aina halunnut vaikuttaa positiivisesti toisten elämään ja auttaa apua tarvitsevia. Tiedän omasta kokemuksesta, että voimavarojen löytäminen voi olla välillä vaikeaa ja eteenpäin pääseminen tuntua mahdottomalta, vaikka kuinka haluaisi.

Päästyäni opiskelemaan sosionomiksi toiselle paikkakunnalle, sain mahdollisuuden auttaa muita työkseni. Tutustuin Yeesiin etsiessäni itselleni harjoittelupaikkaa. Minulle oli tärkeää löytää paikka, jonka arvot ja toiminta erottuisi lukuisista sosiaalialalla työskentelevistä järjestöistä ja yrityksistä. Vaikka en tiennyt tarkalleen mitä etsin, tiesin sen tulleen eteeni selatessani Yeesin sivuja. Yeesin edustamat arvot nuorilta nuorille, matalan kynnyksen osallistuminen ja positiivisuus tuntuivat ajankohtaisilta ja merkityksellisiltä tavoilta tavoittaa nuoria.

Saapuessani ensimmäisen kerran Yeesin toimistolle, sain itse kokea positiivisen ilmapiirin tutustuessani paikan upeisiin työntekijöihin. Harjoitteluni on vasta aluillaan, mutta jo nyt, koen olevani yksi yeesiläisistä. Parasta tässä keväässä auringon lisäksi onkin nähdä, mitä kaikkea Yeesissä tapahtuu!