Mitä ajankohtaista Yeesissä on tapahtunut? Uutisissa julkaisemme Yeesin uusimmat tempaukset ja tapahtumat.

SaveSave

Keräyskumppanit saivat kunniakirjat ja avustukset Lions-liiton Hyvän Päivän juhlassa.

Yeesi sai avustuksen Punainen Sulka -keräyksen tuotoista

Heikki 9.10.2017

Sunnuntaina 8.10.2017 vietettiin Lions-liiton vuosittaista Hyvän Päivää. Tänä vuonna juhlallisuudet pidettiin Lahden Sibeliustalossa. Kyseessä oli juhla, jossa juhlittiin hyvän tekemistä. Yksi konkreettinen esimerkki Lions-liiton hyvän tekemistä on ollut Punainen Sulka -keräys, joka toteutettiin Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

Kesällä päättynyt keräys tuotti yhteensä 2,9 miljoonaa euroa nuorten hyväksi. Lions-liiton lisäksi keräyksessä oli mukana joukko nuorten kanssa työtä tekeviä toimijoita. Keräyksen kumppaneiksi oli valittu Aseman Lapset, Lasten ja nuorten säätiö, Tukikummit, Näkövammaisten keskusliitto, Ehyt, Partio sekä tietenkin Yeesi.

Yeesi aikoo käyttää saamansa 27 000 euron suuruisen lahjoituksen nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämiseen. Tavoitteena on rakentaa harrastustoimintaa, johon voi osallistua taitotasosta riippumatta.

Haluamme auttaa mahdollisimman montaa nuorta pystyisi löytämään itselleen sopivan harrastuksen, jossa vallitsee kannustava ilmapiiri eikä ketään kiusata. Lisäksi tahdomme tuoda mielenterveyden edistämisen välineitä harrastusryhmien ohjaajille. Tarkoituksena on kokeilla mallia graffiti- ja sirkustaiteen keinoin.

Yeesi oli muutenkin vahvasti esillä Hyvän päivässä, kun Yeesin Heikki piti kiitospuheenvuoron kaikkien keräyskumppanien puolesta. Puheen voit lukea alta.

Uskomattoman suuri kiitos siis Lions-liitolle, leijonille ja kaikille keräykseen osallistuneille. Teemme kaikkemme, että avustuksella tehdään mahdollisimman paljon hyvää!

Lisätietoja:

Heikki Luoto
Toiminnanjohtaja
050 573 5380

heikki@yeesi.fi

Yeesin Heikin juhlapuhe

Arvon Hyvän Päivän juhla vieraat,

Synnyin vuonna 1987. Samana vuonna Seppo Räty voitti Roomassa keihäänheiton MM-kullan. Kauniit ja Rohkeat TV-sarja alkoi. Suomi täytti 70-vuotta. Miksi sitten tahdon puhua juuri tästä vuodesta?

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos valitsi vuonna 1987 syntyneet osaksi tutkimusta, jonka tarkoituksena oli tutkia 25-vuoden ajan vastasyntyneiden kasvua aina aikuisuuteen asti. Tutkimukseen osallistui kaikki vuonna 1987 syntyneet ja heidän perheensä. Yhteensä otos sisälsi siis 60 000 lasta.

Mistään muusta sukupolvesta ei ole vastaavan laajuista tutkimusta tehty. Tutkimus maalaa mielenkiintoisen kuvan siitä, kuinka kasvu lapsesta nuoreksi ja nuoresta aikuiseksi on tapahtunut Suomessa yhden sukupolven kohdalla. Minun sukupolveni kohdalla.

Ikäluokastani tehty tutkimus kertoo, miten erilaiset taustat, elämäntilanteet ja yhteiskunnalliset muutokset vaikuttavat nuoren kasvuun.  Nämä voivat olla nuoren hyvinvointia suojaavia tai kuormittavia tekijöitä.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että jopa joka viides minun ikäiseni oli saanut hoitoa mielenterveysongelmaan ja jopa kolmannes oli tukeutunut toimeentulotukeen. Tutkimus kertoo myös, kuinka huono-osaisuus periytyy Suomessa. Faktat tulee iholle, kun mietin, miten omat ikätoverini voivat. Ja kuinka onnellinen olenkaan, että olen töissä ja terve.

Tutkimus toi vain yhden ikäluokan ongelmat esille, mutta samoja haasteita on edelleen nuorilla koko yhteiskunnassa. Samalla se antaa tienviittoja, mitä asioita meidän tulisi tehdä, jotta tulevat nuoret voisivat hyvin ja kuinka ongelmia voitaisiin ennaltaehkäistä.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100-vuotta ja oma ikäluokkani täyttää 30-vuotta. Satavuotiaaseen Suomeen syntyy jälleen sukupolvi, jolla on edessään kasvu aikuisuuteen. Meidän hyväntekijöiden, järjestöjen ja aikuisten tehtävä on tehdä Suomesta yhteiskunta, jossa nuoren on helppo kasvaa aikuiseksi lähtökohdista riippumatta. Meidän tehtävä on tehdä asioita niin, etteivät samat haasteet toistuisi 2017-vuonna syntyneillä kuin joita minun sukupolvesta tehty tutkimus osoitti.

Juuri tästä syystä olen valtavan iloinen, että Lions-liitto päätti lahjoittaa Punainen Sulka –keräyksen tuotot suomalaisten nuorten hyväksi. Mukana olevat järjestöt tekevät eri keinoin työtä, jotta erilaisissa elämäntilanteissa olevilla nuorilla olisi mahdollisuudet hyvään elämään.

Tahdon siis kiittää kaikkien keräyskumppanien puolesta Lions-liittoa ja kaikkia Punainen Sulka –keräystä tehneitä upeasta ja arvokkaasta työstä. Annetaan tuleville nuorille eväät tehdä Suomen seuraavasta sadasta vuodesta menestyksekäs. Yhdessä.