Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Epäonnistuneita selfieitä

Rakastaako kamera kaikkia muita paitsi minua?

Sara 2.10.2017

Tiedätkö sen fiiliksen, kun olet syönyt muutaman viipaleen liikaa valkoista leipää ja fyysinen olotila on sen seurauksena sangen tukala? Lisäksi et ehtinyt aamulla pesemään hiuksiasi ja väsyneet silmäluomesi painavat ainakin kahvakuulan verran, koska valvoit liian myöhään Netflixin äärellä. Olotila on yleensä silloin kaukana viehättävästä. Pahinta mitä voit tässä fiiliksessä tehdä (sen lisäksi, että otat vielä kolmannen viipaleen leipää) on avata Instagram. Sen feedi voi olla virkistävä inspiraation lähde, mutta huonolla hetkellä se voi myös olla sen tuhoaja, ainakin minulle.

Selailen siltikin epävarmoilla hetkilläni Instagramia ja pohdin, miten olen onnistunut haalimaan ympärilleni niin kuvauksellisia ihmisiä? Lähes jokainen näyttää niin raikkaalta ja itsevarmalta. Viimeksi kun minä yritin ottaa itsestäni edustavaa selfietä, lopputuloksena puhelimeni kuva-albumiin päätyi toistakymmentä kuvaa epäonnistuneista yrityksistä näyttää upealta. Niissä selfieissä näytin nyrpeän ilmeeni perusteella tuottavan valtavan inspiraation sijasta valtavan aivastuksen hyvin pian.

Vaikka olen sisäistänyt hyvin sen, että sosiaalinen media ja kuvat eivät ikinä ole koko totuus, unohdan sen jatkuvasti. Kamera tuntuu rakastavan kaikkia muita, paitsi minua. Tiedostan myös sen, että Instagramin henkeen kuuluu käyttää valencia-filtteriä ja nokkelia kuvakulmia. Niitähän itsekin usein käytän. Haluaisin kuitenkin olla armollisempi itselleni somessa, mutta se on vain niin vaikeaa! Haluaisin olla kuten Skamin Ulrikke Falch, joka postailee hulvattomia ja erikoisia kuvia itsestään välittämättä siitä, että muu Instagram on pullollaan huoliteltuja kuvia.

Epäonnistuneetkin selfiet hyötykäyttöön

Minua kiehtoo ajatus julkaista täysin epäonnistunut selfie tästä tukalasta, mutta aidosta olotilasta. Tästä fiiliksestä, jolloin söin liikaa leipää, on likaiset hiukset ja näytän väsyneeltä. Tai taustalla saattaa olla myös todella hyvä fiilis ja puhtaat hiukset, mutta selfie ei siltikään onnistunut. Varmasti meillä jokaisella on kokemusta näistä pieleen menneistä kuvista. Mutta mikä meitä estää postaamasta niitä? Todennäköisesti pelko näyttää omaa haavoittuvuuttaan sillä, ettei aina näytä viehättävältä. Filtterien taakse on turvallisempaa piiloutua ja julkaista vain onnistuneet otokset.

Haluaisin kuitenkin itsekin nähdä enemmän niitä persoonallisia Ulrikke Falchin kuvia omassa feedissäni, joissa on normaalia mokailla ja näyttää väsyneeltä. Varsinkin, koska se on normaalia! Olen kuullut, että muutos on helpointa aloittaa itsestä, joten teen ensimmäisen siirron. Haastan oman itseni olemaan armollisempi minua kohtaan. Tänään aion postata sen epäonnistuneen otoksen ilman filttereitä ja toivon, että se myös viihdyttää kaikkia kuvauksellisia Instagram-seuraajiani. Tai oikeastaan, haluan haastaa myös heidät postaamaan sen epäonnistuneen selfien hashtagilla #failie. Ja sinut myös!

Sara on Yeesin työharjoittelija, joka haastoi koko Yeesin toimiston jakamaan epäonnistuneet selfiet. Kaikkien kuvat ovat nähtävissä ylläolevassa kuvakollaasissa