Notes

Suuntana tulevaisuus

Mikaela 19.3.2018

Viime aikoina mun mielessä on aika paljon pyörinyt tulevaisuus. Olen pohtinut, mitä siltä oikein haluan ja mihin suuntaan haluan viedä elämääni. Olen pikkuhiljaa lopettelemassa opintojani yliopistossa, joten kaipa tämä vaihe kuuluu elämäntilanteeseen. Harmi, että aina pelkkä pohtiminen ei edistä päätöksentekoa.

Viimeisen parin vuoden aikana on ollut mahtavaa huomata oma aikuistuminen. Olen ollut aina ollut niin sanotusti järkevä. Tarkoitan tällä sitä, ettei minulla ole ollut kapinoivaa teini-ikää ja olen hoitanut suhteellisen tunnollisesti koulutehtävät. Olen kuitenkin huomannut entistä enemmän tietynlaista aikuistumisen varmuutta. Olen saanut ensimmäisen oman alan työpaikan, asun itsenäisesti omassa kodissani ja suoritan opintojani loppuun.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut henkisellä tasolla (johon edellä mainitut asiat ovat varmasti vaikuttaneet). Toki olen edelleen nuori ja elämänviisautta on vielä opittavana, mutta jokin on muuttunut.

Samalla kun koen, että on ollut mahtavaa aikuistua, en silti tiedä, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Haluaisin sellaisen työn, josta nautin aidosti (kukapa ei). Olen myös huomannut, että minua kiinnostaa useat eri asiat, kuten ihmisten auttaminen, hyvinvointi, kouluttaminen sekä jonkinlainen luovuus. Erilaisia ajatuksia tulevaisuudesta siis on, mutta ei mitään selkeää visiota.

Mediassa on ollut paljon esillä itsensä kuunteleminen ja oman näköisen elämän eläminen. Eikä mielestäni turhaan. On mahtavaa, että nykyaikana on enemmän valinnanvaraa, joskin se voi myös aiheuttaa päänvaivaa. On niin monia erilaisia ja kiinnostavia urapolkuja. Osaa niistä ei välttämättä ole vielä edes keksitty.

Olen tehnyt unelmakarttaa, johon olen listannut unelmia, haaveita ja toiveita tulevaisuudesta. Olen joogannut, jutellut läheisteni kanssa ja pohtinut syntyjä syviä. Nämä kaikki ovat osaltaan varmasti auttamassa tulevaisuuden suunnan valinnassa, mutta tulokset eivät näy heti. Kuten usein elämässä, asiat eivät tapahdu sormia napsauttamalla.

Ehkä tässäkin kohtaa jälleen kerran aika on ratkaisu. Eiköhän me kaikki vielä jonakin päivänä löydetä se oma juttumme. Sillä aikaa nautitaan alkavasta keväästä ja valoisammista päivistä!