Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

IMG_4707

Tunteita, tunteita, tunteita

Jenna 18.05.2017

Tunteet ovat ihmiselle täysin normaaleja, mitään tunteita ei saisi piilotella tai hävetä, pitäisi oppia hyväksymään ne ja käsittelemään niitä itselleen parhaalla tavalla. Vaikeata se on, etenkin nuoren elämässä, kun välillä tuntuu, ettei kukaan ymmärrä (et välillä itsekkään), opiskelu- tai työelämässä on stressiä, myös ihmissuhteet voivat olla hankalia. Toki kyseiset aiheet ja ongelmat ovat meille kaikille kuuluvia.

Me käsittelemme tunteita eri tavoilla, jos jollakulla on huolia tai stressiä, niin hän menee lenkille tai nyrkkeilee, joku voi mieluiten kuunnella musiikkia stressin lievittämiseen tai mielialansa kohentamiseen. Kaikki keinot ovat oikeita, kunhan se itsestään tuntuu hyvälle. Tärkeintä on, että juuri sinä löydät sulle sopivat keinot eri tunteiden käsittelyyn, etkä jää pelkästään vatvomaan niitä paikallesi, joskus se voi tehdä ongelmasta isomman, kuin se todellisuudessa on.

Noin kaksi viikkoa sitten minulla oli ollut jonkin verran mielialavaihteluita; laidasta laitaan negatiivisia tunteita, mutta myös muutamia erilaisia positiivisia fiiliksiä. Viime viikonloppuna olin opiskelijajärjestön Sakin viikonloppu tapahtumassa Suomenlinnassa. Kyseisessä tapahtumassa käytiin läpi erilaisia menetelmiä, miten tutor-toimintaa ja opiskelijakunnan toimintaa voidaan kehittää omissa oppilaitoksissa.

Voin sanoa, että lähteminen ei sinne kiinnostanut pätkääkään vaikka olin lupautunut sinne menemään. Monta kertaa mietinkin, että en jaksa lähteä. Viikonlopun jälkeen olin kuitenkin täynnä positiivista energiaa, uusia visioita sekä tapasin uusia, että vanhoja tuttavia – sekä paras Euroviisu-katsomo oli päällä!

Se, että pakotti itsensä lähtemään, oli paras vaihtoehto hetkeen. Aluksi ei tietenkään siltä tuntunut, mutta sitten se palkittiin. Tapahtumassa oli minulle hyvin ajankohtainen ja hyvä teema: Se miten kehitetään positiivisesti omaa toimintaa oppilaitoksessa ja miten hyödyntää eri jäsenten vahvuuksia. Näihin ajatuksiin ei aina itse muista eksyä.

Vähän vielä Sakista:

Sakki ry on siis Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto. Sakki ry:n toimintaan olen tutustunut vasta tämän vuoden alussa, mutta kuitenkin olen saanut sieltä paljon enemmän kuin kuvittelin.

Olen oppinut kehittämisentaitoa itsessäni, ryhmässä ja jopa omassa oppilaitoksessa. Sakilta tiedän saavani mahdollisesti tukea kaikkeen mahdolliseen mitä opiskeluun liittyykään!

Parasta kuitenkin on ollut, että toiminnan kautta tutustunut uusiin tosi siisteihin ihmisiin, jotka asuu ympäri Suomea, jotka pystyy varmasti samaistumaan erilaisiin tilanteisiin mitä opiskelussa tulee. Se huoleton, turvallinen ja tule-omana-itsenäsi-fiilis on hieno tunne.

Muutamia keinoja stressin lievitykseen:
http://www.tohtori.fi/?page=0179162&id=6768296

Lisää tietoa Sakki ry:stä https://sakkiry.fi/