Yeesiläiset kokoontuivat Myyrmäessä Vantaalla

Toimintaperiaate

Yeesin toiminta perustuu positiivisen mielenterveyden edistämiseen, yhdessä tekemiseen ja nuorilta nuorille -periaatteeseen. Toimintaan kuuluu mielenterveyden edistämistä vapaaehtoistoiminnan, harrastustoiminnan sekä oppilaitos- ja järjestöyhteistyön kautta.

Yeesimäinen vapaaehtoistoiminta tarjoaa kaikille 13–29 -vuotiaille nuorille keinoja ja mahdollisuuksia edistää omaa ja toisten mielenterveyttä. Yeesissä pääsee toteuttamaan itseään ja ideoitaan kannustavassa ilmapiirissä. Toiminnan tärkeimpänä tavoitteena on mielenterveyden vahvistuminen.

Oppilaitos- ja järjestöyhteistyön tavoitteena on tuoda nuorten arkeen keinoja, joilla mielenterveydestä voi huolehtia. Yeesi-piste tarjoaa olohuoneen ja hyvinvointipisteen oppilaitoksen arkeen. Yeesi-opintojaksolla pääsee oppimaan, kuinka toisen mielenterveyttä voi edistää. Yeesi-promossa yeesiläiset tulevat kertomaan Yeesin toiminnasta lisää.

Harrastustoiminnan idea on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia harrastaa ja samalla pitää huolta omasta mielenterveydestä. Yeesi on järjestänyt yhdessä Helsingin nuorisoasiaintoimen kanssa graffitipajoja, joissa katutaiteen avuin on kasvatettu mielenterveyden voimavaroja. Lisäksi yhteistyötä on Helsingissä tehty Sirkus Magentan kanssa tarjoamalla nuorille avoimia sirkustunteja.