Yeesin uudet työntekijät Noora ja Erika hymyilevät vierekkäin, taustalla värikäs verho.

Uusia kasvoja Yeesin toimistolla

7.1.2019

Vuoden aluksi Yeesissä puhaltavat muutoksen tuulet, kun toimiston porukka sai kaksi uutta vahvistusta. Oppilaitos- ja järjestöyhteistyön koordinaattorina aloitti Erika Karstinen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina Noora Nurminen. Kysyimme Nooralta ja Erikalta tunnelmia ja ajatuksia uuden työn kynnyksellä.

Kuka olet ja mikä on vastuualueesi Yeesissä?

Erika: Olen Erika, 25-vuotias pian valmis yhteisöpedagogi, ja tulen sijaistamaan Vilmaa oppilaitos- ja järjestöyhteistyön koordinaattorina kesään asti. Työni tulee siis sisältämään esimerkiksi Yeesi-promoja ja -pisteitä sekä oppilaitoksissa toimivien Yeesaamojen tukemista.

Minulle on tärkeää, että työssä pääsee kehittämään asioita, ajattelemaan uudella tavalla ja vaikuttamaan positiivisesti ihmisten elämiin. Vapaa-ajallani suhtaudun intohimoisesti muun muassa yhteiskunnallisiin ilmiöihin, kaikenlaisiin leivoksiin ja 90-luvun lopun teinikomedioihin.

Noora: Moikka! Mä oon Noora ja aloitan mielenkiinnolla työt Yeesin vapaaehtoistoiminnan parissa. Olen innoissani, että pääsen koordinoimaan toimintaa ja kannustamaan yeesiläisiä hauskoissa vapaaehtoistehtävissä ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Mä olen opiskellut ihmisoikeuksia ja tehnyt erilaisia töitä vapaaehtoisten kanssa, viimeisimpänä tukemassa suomalaisten ja Suomeen muuttaneiden kohtaamisia harrastustoiminnan avulla. Mulle on tärkeetä arjessa hauskat hetket ja höpöttely erilaisten ihmisten kanssa. Järkkäilen siis usein ystäville ja uusille tutuille erilaisia iltamia, koska rakastan kiinnostavia keskusteluja.

Mitä odotat uudelta työltä?

E: Odotan uuden oppimista ja uudenlaista kokemusta! Vaikka olen ollut pitkään järjestötoiminnassa mukana sekä vapaaehtoisen että työntekijän roolissa, on Yeesi minulle täysin uusi järjestö ja omaksuttavaa varmasti riittää. Odotan myös innolla vapaaehtoisten ja uusien kollegojeni kanssa työskentelyä.

N: Odotan uudelta työltä kiinnostaviin uusiin tyyppeihin tutustumista, hienoja kohtaamisia, vapaaehtoisuuden ilon ja onnistumisten näkemistä. Odotan myös nuorten hienojen ideoiden toteuttamista, yhdessä tekemistä ja hauskoja hetkiä.

Mitä tuot mukanasi Yeesiin?

E: Toivon tuovani mukanani ratkaisukeskeistä asennetta, huumoria sekä sopivassa suhteessa idealismia ja kriittistä suhtautumista.  

N: Tuon mukanani hulvatonta menoa, kannustusta, iloa ja ideoita ja paljon osaamista vapaaehtoisuudesta.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?

E: Pesukarhu. Se on utelias ja sopeutuvainen eläin, joka tulee toimeen monenlaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa olosuhteissa. Samastun myös kömpelyyteen.

N:Olisin quokka eli lyhythäntäkenguru, koska ne on sosiaalisia, hymyilee koko ajan ja tykkää syödä porukalla kavereiden kanssa.

Mitä terveisiä haluat lähettää yeesiläisille?

E: Kiitos että olette mukana ja toivottavasti tavataan pian!

N: Ihanaa päästä pian tapaamaan teitä yeesiläisiä ympäri Suomea! Odotan innolla yhteisiä tapahtumia ja toimintaa. Mulle saa laittaa rohkeasti moikkausviestiä, niin tutustun myös teihin nopeammin.

Lämpimästi tervetuloa Erika ja Noora, huippua saada teidät mukaan vahvistamaan nuorten mielenterveyttä!

Nooraan voi olla yhteydessä vapaaehtoistoimintaan liittyen sähköpostitse (noora@yeesi.fi) tai puhelimitse (050 576 8474).

Erikan tavoittaa oppilaitos- ja järjestöyhteistyön asioissa sähköpostitse (erika@yeesi.fi) tai puhelimitse (0505605227).