Yeesin vapaaehtoinen Henna Helsingin pimenevä ilta taustallaan.

Vapaaehtoistyötä Yeesin somessa

Henna 5.12.2018

Aloitin vapaaehtoistyön Yeesissä ammatillisen mielenkiinnon takia, sillä halusin tehdä vapaaehtoistyötä itselleni tärkeän aiheen parissa, mutta samalla saada viestinnän näkökulmasta kokemusta sosiaalisen median käyttämisestä järjestötyössä. Halusin päästä kokeilemaan luovia rajojani ja nähdä miten sosiaalinen media taipuu mielenterveyden edistämiseen, kun näkökulma on usein juuri päinvastainen. Uteliaana heittäydyin mukaan toimintaan.

Vapaaehtoisena olen päivittänyt Yeesin Snapchattia ja Instagramia sekä osallistunut Yeesin kautta mielenterveyteen liittyviin koulutuksiin ja tapahtumiin. Juuri näissä on Yeesin vapaaehtoistoiminnan suola ja sokeri. Vapaaehtoisena olen saanut itsenäisesti omien voimavarojeni ja jaksamiseni mukaan osallistua somen päivittämiseen, mutta olen saanut myös käydä itselleni monesta näkökulmasta hyödyllisiä kursseja, kuten Mielenterveyden ensiapukurssit, sekä saanut opetella mobiilivalokuvausta ammattivalokuvaajan järjestämässä työpajassa.

Somepostauksiin tulee usein idea jostain yksinkertaisesta, aidosta tunteesta tai ajatuksesta. Sen varaan on helppo rakentaa tarina tai kuvasarja. Mielessäni on usein tunne, jonka ideoin kuvaksi tai tekstiksi. Yeesin vapaaehtoistoiminta on ollut turvallinen ympäristö harjoitella, kokeilla ja saada palautetta.

Snapchatissa tuntemattomille höpöttely on todella pelottavaa, mutta parhaimman palautteen olen saanut juuri silloin kun olen puhunut avoimesti itseäni koskettavista asioista kuten esimerkiksi yksinäisyydestä. On huikea tunne, kun uskaltaa antaa itsestään jotain, minkä ääneen sanominen ehkä pelottaa ja huomaa sen saavan muissa tarttumapintaa.

Olen huomannut vapaaehtoisena toimimisen myötä, että kun uskaltaa uskaltaa, se kantaa. Olen vapaaehtoistyön myötä rohkaistunut olemaan enemmän oma itseni ja tekemään omannäköisiä juttuja. Tämä sama ajatus aitoudesta ja rohkeudesta on saanut elämässäni tilaa myös somepäivitysten ulkopuolella.

Ps. Seuraathan jo Yeesin Instagramia ja Snapchatia @yeesaamaan!

Kuva: Ramesh Sainju