Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Jääkarhu seisoo huoneessa, jonka seinällä on taulu, jossa on jäätikön kuva.

Viimehetken lahjavinkit x 4

Joululahjojen keksiminen on jokavuotinen haaste. Turhan krääsän ostaminen vain muodon vuoksi ahdistaa ja pikkujoulujen ”secret santa” –säkkiin ei välttämättä halua sijoittaa suurta omaisuutta.

Yeesin Vilma keksi upean ratkaisun toimiston kesken jaettavien pikkujoululahjojen toteuttamiseen. Konsepti kulki nimellä ”kauheimmat joululahjat” vaikka todellisuudessa nämä neljä lahjaa olivat kaikkea muuta kuin kauheita.

Lahjojen ohjeistus kuului seuraavasti: ” Tuo mukanasi aineeton joululahja esimerkiksi paperille kirjoitettuna. Lahja voi olla esimerkiksi Youtube-video, elämänohje, runo, tehtävä tai mitä tahansa muuta.” Nämä lahjat olivat siis aineettomia, eikä niiden valmistamiseen tai hankkimiseen käytetty erikseen rahaa.

  1. “Lipsync like home alone”

Suoritimme lahjojen arpomisen Kiasman kahvilassa glögilasillisten äärellä. Ensimmäisenä lahjansa pääsi avaamaan Enni. Kirjekuoresta paljastui lahja, joka sisälsi lahjan saajan valitseman Sannin kappaleen lahjan antajan esittämänä (kuitenkin lip-synkattuna ”like home alone”). Lahjan antaja suoriutui esityksestä kiitettävästi täydessä kahvilassa ja nosti lahjojen riman heti kattoon. Esitys aiheutti hilpeyttä niin meissä toimistolaisissa kuin muissakin kahvilan kävijöissä. En äkkiseltään keksi, mikä muu lahja olisi voinut aiheuttaa yhtä suuren naurun remakan, kuin tämä unohtumaton esitys. Heittäytymisestä ja mahtavasta ideasta Yeesin Emilialle kymmenen pistettä!

  1. Onnistumisjuhlat

Seuraavaksi lahjansa pääsi avaamaan Emilia. Hänen kirjekuorestaan paljastuikin kaikille yhteisiä tehtäviä Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -kirjasta. Pohdimme aluksi miltä onnistuminen tuntuu ja keksimme metaforia onnistumisen tunteelle: ”Onnistuminen on kuin lentokoneen laskeutuminen” tai ”Onnistuminen on kuin hyvät yöunet”. Lopuksi keksimme tapoja juhlistaa onnistumisia ja inspiroiduimme tehtävästä niin, että päätimme koota näitä keinoja myös toimiston seinälle, jotta voimme tulevaisuudessa käyttää niitä juhlimiseen. Keksimiämme keinoja olivat mm. raikuvat aplodit seisten, hyppiminen ja huutaminen tai lasillinen kylmää Pepsi Maxia. Saa nähdä pääsemmekö käyttämään näitä tulevana vuotena.

  1. Kauheaa runonlausuntaa

Heikin kirjekuoresta paljastui lahjan antajan lukema jouluruno Antti Holman teoksesta ”Kauheimmat joululaulut”. Tämäkin lahja nauratti ja ilostutti meitä kaikkia niin paljon, että luimme jokainen vuorollamme kirjasta runoja toisillemme. Selvisi siinä samalla myös jokaiselle Antti Holman ennustama uuden vuoden horoskooppikin.

  1. Vahvuudet esiin!

Viimeinen kirjekuori sisälsi kaikille yhteisen tehtävän, jossa Heikki luetteli vahvuuksia ja me muut yritimme arvata, kuka on kyseessä. Tämäkin tehtävä sai meidät innostumaan ja bonuksena kirjoitimme kaikki toisillemme vielä lisää kehuja. Meiltä löytyy toimistolta esimerkiksi älyä, oppimiskykyä, lämpöä, hauskuutta, sopeutuvaisuutta, pitkäjänteisyyttä, innostuneisuutta ja empatiakykyä. Tästä lahjasta jäi kaikille hyvän mielen lisäksi lappunen, jossa on koottuna omia vahvuuksia.

Toivottavasti nämä ideat antavat inspiraatiota aineettomiin lahjoihin!

Ihanaa joulunaikaa jokaiselle toivottaa,

Yeesin Enni + muut toimiston tontut

 

Ps. Entä jos saisit antaa lahjan jääkarhulle, niin mikä se olisi? Yeesin tämänvuotinen joulukortti kannustaa pohtimaan muuttuvaa ilmastoa. Käy vastaamassa joulukortin kysymykseen tästä. Joulukortin on laatinut Yeesin vapaaehtoinen Roope Lipsanen. Kiitokset Roopelle kiinnostavasta ja taitavasti toteutetusta joulukortista!