Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Yeesin vapaaehtoinen Sini piti mindfulness-hetken metsässä.

Virtaa metsästä meditaation ja yhdessä olon voimin

Sini 31.5.2017

Maanantai-ilta 22.5. meni päin metsää, kirjaimellisesti ja hyvässä mielessä.

Järjestimme Yeesin kanssa Virtaa Metsästä -tapahtuman, jossa lähdimme nauttimaan Helsingin Keskuspuiston luonnosta meditaation voimin. Ideana on päästä ainakin kerran viikossa hieman pois kaupungin sekä arkipäivän hälinästä ja kokea metsän vaikutus.

Olen pienestä pitäen ollut hyvin luonnon läheinen ja pitänyt sitä hyvin tärkeänä osana elämää. Isoäitini opetti minulle aina miten puista saamme voimaa ja jos mieli täyttyy huolista, niin paras lääke siihen on metsässä oleminen.

Sitä tutkijat ovat myös todistaneet, että jo kaksikymmentä minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa ja elinvoimaisuuden tunnetta niin henkisesti kuin myös fyysisestikkin.

Sanotaan että elämme toinen toisemme ajatuksia ja se pitää hyvinkin paikkaansa kun mietimme miten paljon näemme ja kuulemme päivittäin, eteenkin nyt sosiallisen median kulta-aikana. Metsässä taas kaikki on niin koskematonta ja puhdasta, jossa mielemme rauhottuu ja olemme enemmän yhteydessä todeliseen itseemme.

Tapahtumassa meitä oli yhteensä seitsemän, mutta moni oli hyvin kiinnostunut ideasta ja toivoikin että järjestäisimme vielä lisää kesän aikana. Kävelimme hetken metsätietä pitkin, kunnes istahdimme pienelle kallioalueelle ja pidimme meditaatiohetken, mikä vahvistaa yhteyttä luontoon vieläkin enemmän.

Meditaatiossa ei oikeastaan tehdä mitään vaan se on yksinkertaisesti olemista ja keskittymistä tähän hetkeen, mutta ei siihen mitä tapahtuu ympärilläsi vaan itseesi. Siinä mieli vapautuu kaikesta ylimääräisistä ajatuksista ja tunnet syvän rentoutumisen.

Monet luulevat että "mielen hiljaisuus" meditaatiossa tarkoittaa ettei saisi ajatella mitään, mutta silloin meditaatio tuntuu helposti turhauttavalta ja enemmän suorittamiselta. Oikeastaan on mahdotonta olla ajattelematta tai keskittymättä mihinkään. On hyvin tärkeää antaa alussa ajatuksien tulla ja mennä vapaasti, kunnes annat itsellesi vapauden keskittyä vain ja ainoastaan hengittämiseen.

Kun saavutat meditaatiotilan et edes huomaa, että keskittyisit tai edes tekisit mitään, hetki on vain olemista. Silloin olet saavuttanut ns. mielen hiljaisuuden.Meditaation jälkeen olo oli hyvin levännyt ja rauhallinen, tuntui kun olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa nauttimaan luonnosta. Ennen kun lähdimme jatkamaan iltaa ja omia menoja, jaoimme vielä toiveita tulevia kertoja varten.

Seuraavalla kerralla otetaan tunnelmakuva ryhmästä :)

Ryhmässä meditointi voi olla jopa hyvin vahva kokemus yhteydestä. Niitä on järjestetty maailmalla jo monta vuotta tähän päivään asti ja monet ovat kokeneet sen tuovan rauhaa ja onnea maahan. Meditaatio rauhoittaa ihmisten egoa ja luo harmoniaa, sen takia uskon että jos koko maailma aloittaisi meditaation, niin maailma muuttuisi hyvinkin paljon positiivisempaan suuntaan. Meditaatiota on jo kokeiltu kouluissa jälki-istunnon sijaan ja se on vaikuttanut lapsen koulunkäyntiin sekä henkiseen kasvuun todella hyvin.

Meditaatio on tullut muutenkin suosioon lähivuosina ja moni on aloittanut sen harrastamisen, tai ainakin on tietoinen siitä. Muistan miten vielä kolme vuotta sitten pidin meditointia Budhalaisuuden harjoittelemisena ja hyvinkin uskonnollisena asiana. Huvittavaa ajatella nyt miten tiedoton voi olla jostain, mistä ei ole edes oikeastaan tutkinut tarkemmin.

Todellisuus meditaatiosta tuli hyvinkin nopeasti muutaman kokeilun jälkeen. Aloitin kuuntelemalla ohjattuja meditaatioita ja musiikkia kuulokkeilla. Pian huomasin keskittyväni paljon helpommin aina tähän hetkeen, mieli pysyi harmoniassa ja huomasin puoli itsessäni, joita en ole ennen havainnut. Joka päivä meditaatio toi erilaisen kokemuksen ja saavutin hyvin syvän meditaatiotilan jo parin viikon jälkeen, jossa koin kehosta irtautumisen ja meditoin noin hieman yli tunnin, vaikka se tuntuikin vain muutamalta minuutilta.
Tunne oli sanoin kuvaamaton, mutta jotain hyvin suurta ja voimakasta. Muistan miten meditaation jälkeen istuin vain hetken hiljaa, silmät jumittuneena tyhjyyteen ja kelasin kokemustani. Koin todellisuuden kuvani muuttuneen totaallisesti ja huomasin olevani paljon tietoisemmin läsnä.

Tilanteet jotka saattoivat ennen tuoda stressiä tai negatiivisiä tunteita eivät enään aiheuttaneet huolia, vaan pystyin käsittelemään ne paljon ymmärtäväisemmin ja  arki alkoi tuntua päivä päivältä sujuvammalta.

Sen jälkeen elämä on mennyt vain parempaan suuntaan, vaikka moni asia ei ole tapahtunut ihan odotetulla tavalla ja ala sekä ylä mäet eivät koskaan ole loppuneet, mutta eihän me muuten opittaisikaan mitään elämältä, vai mitä? Itseasiassa hurraan nykyään innosta jos eteeni tulee haasteita.

Meditaatio on minulle tekniikka jolla oppia elämästä enemmän ja sukeltua sen saloihin syvemmin. Usko itseesi ja tuntematonta tulevaisuutta, muista päästää irti kaikesta menneestä ajasta ja jätä itsellesi vain sen opetus, muista että tulevaisuus riippuu tästä hetkestä ja seuraa intohimoasi sekä toiveitasi ilman ennakkoluuloja. Se mitä haluat ympärillesi riippuu paljon ajatuksistasi, joten ole tietoinen ja kohtele muita, kuten kohtelisit itseäsi.Mukavaa viikkoa kaikille ja kiitos vielä kaikille jotka ovat kiinnostuneet tapahtumasta, heille jotka pääsivät paikalle ja heille jotka tulevat mahdollisesti mukaan jatkossa!

Seuratkaa Yeesiä Facebookissa @yeesaamaan ja tule mukaan nauttimaan seuraaviin Virtaa Metsästä -tapahtumiin.T. Sini