Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Karhupukuinen nuori hymyilee ja nostaa kättään ilmaan.

Buustaa fyysisiä voimavarojasi!

MISSIO: TAKE A CHILL PILL

1. Kiireisenä päivänä, hetkenä tai kun tunnet olosi levottomaksi, ota breikki, mene rauhalliseen paikkaan ja kuuntele harjoitus Hengityksen seuranta.

2. Ota mukava asento ja sulje silmäsi. Harjoitus kestää vain 2-3 min eikä vaadi sulta muuta kuin läsnäoloa. Pistä äänite pyörimään ja kuuntele ohjeita.

3. Mikä fiilis jäi harjoituksen jälkeen?

Missio vahvistaa psyykkisiä ja fyysisiä voimavarojasi, kun pysähdyt hetkeksi, rauhoitut ja keskityt mieleesi. Harjoituksen jälkeen olet enemmän läsnä ja yhteydessä kehoosi.

MISSIO: HALAA ITSEÄSI

1. Älä ujostele vaan kierrä rohkeasti kätesi ympärillesi ja anna itsellesi lämpöinen rutistus!

Missio vahvistaa psyykkisiä, tunteellisia ja fyysisiä voimavarojasi, sillä halaaminen kohottaa tutkitusti mielialaa saman tien, mutta sillä on myös paljon pitkäaikaisempiakin positiivisia vaikutuksia niin mielelle kuin kokonaisvaltaiselle terveydellekin. Itsensä arvostaminen ja hyväksyminen, joita itsensä halaaminen edistää, on ensisijaisen tärkeää hyvinvoinnille.

MISSIO: PÄÄTÖNTÄ MENOA

1. Jos meno tuntuu joskus päättömältä ja olet stressaantunut, ota breikki ja istahda hetkeksi alas.

2. Hiero sormenpäilläsi koko päänahkasi aluetta pyörivin liikkein. Liikuttele joko päänahkaa tai hiero kevyemmin hiusten päältä, ja tee esimerkiksi kolme pyöräytystä ja sitten pieni painallus. Tunnustele, millaista kosketusta pääsi kaipaa juuri nyt. Voit antaa silmien painua kiinni ja rentouden ja hyvän olon laskeutua koko kehoon.

Missio vahvistaa fyysisiä voimavarojasi. Stressi aiheuttaa usein paineen tunnetta pään alueella, joten sen hierominen rentouttaa ja virkistää mieltä.

MISSIO: HYVÄN MIELEN MÖLLÖTYS

1. Kuuntele aluksi Oivasta harjoitus Rentoutushengitys.

2. Seuraavaksi, ota vain rauhassa. Istuskele nojatuolissa, makoile sohvalla ja lue vaikka kirjaa tai ole vain yksinkertaisesti tekemättä mitään. Älä kuitenkaan käytä teknisiä laitteita, ne eivät anna mielellesi lepoa.

3. Jatka hyvän mielen möllöttelyä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä!

Missio vahvistaa fyysisiä ja psyykkisiä voimavarojasi, kun oivallat, että tekemisen välissä on tarpeen vain rentoutua, möllöttää, löhöillä ja laiskotella yksin tai yhdessä. Aina ei tarvitse suorittaa tai tehdä asioita, arjessa pitää jäädä tilaa myös vain olemiselle.

MISSIO: LIIKKEELLE

1. Liikunta on paljon muutakin kuin urheilua. Mikä on sun oma tapa liikkua? Se voi olla leppoisaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä, yksin tai koiran kanssa kävelyä, ulkoilua, venyttelyä, salilla käymistä, tanssia... Mitä tahansa!

2. Kelaile, mikä on sulle kaikista paras tapa liikkua ja lähde liikkeelle.

3. Halutessasi voit napata kuvan sun tavasta liikkua ja postata sen Facebook-seinällesi tai Instagramiin kuvatekstillä ”Liikkeelle!” #Yeesigame.

Missio vahvistaa fyysisiä voimavarojasi, jotka ovat tärkeä osa mielen hyvinvoinnin vaalimista. Liikunta antaa energiaa, tuo hyvää oloa niin mielelle kuin kehollekin ja se voi myös rentouttaa ja auttaa rauhoittumaan.

LISÄTIETOA

Liikettä Yeesin tapahtumassa

MISSIO: RENTONA

1. Jos sulla on vaikeuksia saada unta, tuleva koe tai tärkeä työpäivä jännittää tai muuta vastaavaa, varaa vartin verran aikaa ja rauhallinen paikka.

2. Klikkaile itsesi Oivaan ja kuuntele harjoitus Pitkä rentoutus.

Missio vahvistaa fyysisiä voimavarojasi, sillä se auttaa kehoasi rentoutumaan ja rauhoittumaan, jolloin se myös palautuu stressistä ja muista jännitteistä.

MISSIO: KEHOSI HYVÄT PUOLET

1. Varaa itsellesi hetki aikaa, rauhallinen paikka ja peili.

2. Klikkaile itsesi Oivaan ja kuuntele harjoitus Kehosi hyvät puolet. Etene ohjeiden mukaan.

Missio vahvistaa fyysisiäpsyykkisiä ja tunteellisia voimavarojasi, kun hyväksyt itsesi ja kehosi, löydät itsestäsi hyviä puolia ja opit arvostamaan itseäsi.

MISSIO: METSÄKÄVELY

1. Lähde yksin tai kaverin kanssa lähimetsään, puistoon tai mihin tahansa luontoon kävelylle.

2. Älä kiiruhda, katsele rauhassa maisemia, kuuntele luonnon ääniä ja ota chillisti.

3. Nappaa halutessasi kävelyltä kuva ja postaa se Facebook-seinällesi tai Instagramiisi #Yeesigame ja kerro, että olet suorittanut mission.

Missio vahvistaa psyykkisiä ja fyysisiä voimavarojasi, sillä luonto, siellä liikkuminen ja sen aistiminen vaikuttavat myönteisesti henkiseen hyvinvointiimme. Metsäkävelyllä voi antaa ajatuksen vaellella ja “tyhjentää päätä”. Vastaavasti siellä voi myös antaa itselleen aikaa ajatella ja pohtia mahdollisia elämän pulmia tai vastoinkäymisiä ja selvitellä ajatuksia ja tunteita.

LISÄTIETOA

Paras paikka melua pakoon on luonto

MISSIO: HALAAMINEN

1. Jos teit sosiaalisia voimavaroja vahvistavan mission Turvaverkko, on missiosi nyt halata jokaista turvaverkkosi jäsentä.

2. Jos et ole tehnyt Turvaverkko-missiota, valitse lähipiiristäsi 5-10 ihmistä, joita tapaat päivittäin/viikottain/kuukausittain, ja kun seuraavan kerran tapaatte, halaa heitä kaikkia vähintään kerran.

3. Postaa johonkin somekanavaasi teksti ”Halihaaste”, tägää kaikki kyseistä kanavaa käyttävät tyypit, joita halasit ja kerro, mistä oli kyse. Näin olet suorittanut mission!

Missio vahvistaa sosiaalisia, tunteellisia ja fyysisiä voimavarojasi. Halaaminen ja läheisyys antavat saman tien hyvän mielen, mutta sillä on tutkitusti paljon pitkäaikaisempiakin positiivisia vaikutuksia niin mielelle kuin kokonaisvaltaiselle terveydelle. Se laskee sydämen sykettä ja verenpainetta, kohottaa mielialaa, vahvistaa läheisiä ihmissuhteita ja antaa voimaa arkeen.