Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

Neljä nuorta eläinpuvuissa nauravat taustanaan taivas.

Buustaa sosiaalisia voimavarojasi!

MISSIO: THANKS

1. Pieni sana – suuri vaikutus! Muista päivän ajan sana KIITOS.

2. Kiinnitä huomioita kaupan kassalla, bussissa, kavereiden kesken, kotona ja joka paikassa siihen, että itse kiität ja seuraa, kiittävätkö muut?

3. Kiittää voi myös Whatsappilla, Snäpillä, Facebookissa tai millä tahansa muulla tavalla.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiä voimavarojasi, sillä kiittämällä osoitat arvostusta muita ja heidän tekojaan kohtaan ja kiitollisuudella on suuri vaikutus onnellisuuteen.

MISSIO: KUUNTELE

1. Aluksi keilaile miltä tuntuu, jos joku ei kuuntele sua tai ei ole läsnä tilanteessa? Entä miltä tuntuu vaikka jutella, kun joku oikeasti keskittyy, ymmärtää ja kuuntelee?

2. Nyt klikkaile itsesi Oivaan ja kuuntele harjoitus Yhteydessä Ääniin.

3. Huomaa jatkossa arjessasi, miten tärkeää on aidosti kuunnella, ja mitä viestität toiselle kuuntelemalla häntä? Miten voisit enemmän keskittyä kuuntelemaan vaikka jutustellessasi kaverin kanssa?

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiä voimavarojasi, kun olet enemmän läsnä arjessasi ja oivallat kuuntelemisen tärkeyden ihmissuhteissasi.

LISÄTIETOA

Vuorovaikutustaitojen ja kuuntelemisen merkityksestä

MISSIO: FRENDIT

1. Nappaa itsestäsi ja kaveristasi hyvän fiiliksen selfie ja postaa se Facebook-seinällesi tai Instagramiin tunnisteella #Yeesigame.

2. Laita halutessasi kuvatekstiksi jokin hyvän fiiliksen lause tai sanonta ja levitä hyvää mieltä eteenpäin.

Missio vahvistaa sosiaalisia voimavarojasi, sillä ystävät ja kaverit ovat yksi tärkeimmistä hyvinvointiimme ja onnellisuuteemme vaikuttavista asioista. Samalla levität hyvää fiilistä muille.

MISSIO: HYMY

1. Kun seuraavan kerran kuljet julkisella paikalla, päätä, että hymyilet ainakin muutamalle vastaantulijalle.

2. Huomaa, kuinka hyvä fiilis tulee, kun vieras ihminen vastaa hymyysi ja tiedät tehneesi jonkun päivästä paremman.

3. Mission tehtyäsi nappaa halutessasi itsestäsi hymyselfie ja postaa se Facebook-seinällesi hashtagilla #Yeesigame ja jatkat hymyn levittämistä somessakin.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiä voimavarojasi, sillä hymyileminen lisää hyväksyvää ja positiivista ilmapiiriä ja se saa meidät tuntemaan olomme kotoisammaksi ihmisten parissa ja tekee meistä ystävällisempiä.

MISSIO: SANO SE LAPPUSELLA

1. Jätä läheisillesi yhteiseen kotiinne tai paikkaan, jossa tapaatte, pieniä hyvän mielen viestejä. Muistilappusella voi esimerkiksi pyytää porukoilta anteeksi riitaa, kiittää kaveria kivasta teosta, kertoa asioita, joita heissä arvostat tai mikä saa sut hyvälle tuulelle.

2. Missio on suoritettu kun olet jättänyt vähintään viisi hyvän mielen viestiä läheisillesi.

3. Jos haluat, nappaa viestistä kuva ja postaa se omalle Facebook-sivulle tunnisteella #Yeesigame, ja jaa hyvän mielen sanomaa eteenpäin.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiä voimavarojasi, sillä kun näet muissa positiivisia asioita ja jaat ne heidän kanssaan, tuottaa se molemmille hyvän mielen ja vahvistaa suhdettanne.

LISÄTIETOA

Pienet teot ja onnellisuus

MISSIO: KEHU KAVERIA

1. Viikon ajan, vähintään kerran päivässä kehu kavereidesi tai läheistesi sisäisiä ominaisuuksia. Kehun ei tarvitse olla iso ja merkittävä tai tarkkaan harkittu, vaan ihan yksinkertainenkin lausahdus kuten ”oli todella kiva kun teit noin” vaikuttaa kehun vastaanottajaan positiivisesti.

2. Huomaa, kuinka kehuminen on oikeastaan aika yksinkertaista. Sanot vain suoraan, kun huomaat jonkin mukavan ajatuksen toisesta ihmisestä putkahtavan päähäsi.

Missio vahvistaa sosiaalisiapsyykkisiä ja tunteellisia voimavarojasi, sillä epäitsekkäät teot tuottavat toisille ja itsellesi hyvän mielen, ja luot ympärillesi onnellisemman ilmapiirin. Kehuminen auttaa sinua myös kiinnittämään enemmän huomiota hyviin, mukaviin ja onnistuneisiin asioihin eli ohjaa ajatteluasi positiivisempaan suuntaan.

MISSIO: HALI

1. Anna viikon ajan joka päivä yhdelle ystävällesi, perheenjäsenellesi tai läheiselle ihmiselle hali.

2. Huomaa, kuinka halaaminen ja läheisyys antavat saman tien hyvän mielen, ja pyri ylläpitämään tämä mielentila läpi päivän.

Missio vahvistaa sosiaalisiatunteellisia ja fyysisiä voimavarojasi. Halaaminen ja läheisyys antavat saman tien hyvän mielen, mutta sillä on tutkitusti paljon pitkäaikaisempiakin positiivisia vaikutuksia niin mielelle kuin kokonaisvaltaiselle terveydellekin.

LISÄTIETOA

Videoita siitä, miten halaaminen tuo erilaiset ja tuntemattomatkin ihmiset yhteen.

MISSIO: OOT MAHTAVA!

1. Kirjoita kaverisi, perheenjäsenesi tai tuttavasi nimi pystysuoraan paperille, ja keksi jokaisesta kirjaimesta kyseistä henkilöä kuvaava myönteinen adjektiivi, ominaisuus tai hänen vahvuutensa.

2. Nappaa nimestä kuva ja lähetä se hänelle viestinä tai anna henkilökohtaisesti.

Missio vahvistaa sosiaalisia voimavarojasi, sillä kun näät muissa positiivisia asioita ja jaat ne heidän kanssaan, tuottaa se molemmille hyvän mielen ja vahvistaa suhdettanne.

MISSIO: OMA TURVAVERKKO

1. Tsekkaa, mitä meinaa turvaverkko.

2. Mieti, keitä omaan turvaverkkoosi kuuluu. Keneltä saat voimaa, kuka on tukenasi ja kenen kanssa jaat elämän ilot ja surut? Turvaverkko voi muodostua oman perheen jäsenistä, sukulaisista, ystävistä, työkavereista, harrastuskavereista tai muista läheisistä ihmisistä.

3. Kirjaa tyyppejä omaan turvaverkko-pohjaasi ja lisää myös, mistä ympäristöstä turvaverkkosi henkilöt ovat, esimerkiksi koulu, perhe tai vapaa-aika...

4. Jos haluat, lataa oma turvaverkkosi kuvana Facebookiisi tai Instagramiin #Yeesigame, tägää turvaverkkosi ihmiset kuvaan ja kerro kuvatekstissä, mistä on kyse.

Missio vahvistaa sosiaalisia ja psyykkisiä voimavarojasi, kun mietit, ketkä ovat elämäsi tärkeimpiä ihmisiä ja mitä he sinulle merkitsevät. Tägäämällä henkilöt kuvaan he myöskin näkevät, että kuuluvat turvaverkkoosi ja ovat sinulle tärkeitä. Näin tuotat hyvää mieltä itsesi lisäksi myös läheisillesi, ja saat ehkä heidätkin miettimään omaa turvaverkkoaan.

LISÄTIETOA

Juttua ihmissuhteiden vaikutuksista hyvinvointiin

MISSIO: HYVÄN MIELEN TEHTÄVÄ

1. Käytä omia vahvuuksiasi hyödyksi ja suunnittele kaksi hyvää mieltä tuottavaa asiaa perheenjäsenille, ystäville, kavereille tai sukulaisille. Voit esimerkiksi viedä kaverin leffaan, käydä moikkaamassa isovanhempia, tehdä perheelle viikonloppuna aamiaisen, järjestää peli- tai leffaillan, siivoilla kotona tai viedä naapurin koiran lenkille.

2. Kun olet toteuttamassa hyvän mielen tekoja, nappaa tilanteesta kuva ja postaa se Facebook-seinällesi, Intagramiisi tai Twitteriisi #Yeesigame ja kerro miten ja kenelle olet tekemässä hyvää mieltä.

Missio vahvistaa kaikkia neljää voimavaraasi: tunteellistapsyykkistäfyysistä ja sosiaalista. Tekemällä muille hyvää saa usein itse jopa enemmän, ja se buustaa niin sosiaalisia suhteitasi kuin omaa hyvää oloasi ja itsearvostustasi. Konkreettisesti jotain tekemällä vahvistuu samalla myös fyysinen voimavara.

LISÄTIETOA

Tarina siitä, miten hyvän mielen tehtävä voi tulla ihan yllättäenkin vastaan, kunhan tilaisuuden huomaa ja tarttuu siihen.