ylakoulun unelmapaiva

Yeesi ja Dreams

Yeesi ja Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelma tekivät yhteistyöprojektin keväällä 2018, joka toteutettiin Punainen Sulka-keräystuottojen voimin. Yeesin rooli yhteistyössä oli suunnitella materiaalisisältö yläkouluille Dreamstereiden vierailujen tueksi, jonka avulla koulu voi rakentaa oman unelmapäiväkokonaisuuden yhdessä nuorten kanssa. Sisällön tavoitteet olivat vahvistaa nuorten mielenterveyttä unelmoinnin avulla, lisätä nuorten tulevaisuudenuskoa ja kannustaa koulua edistämään yhteisöllisyyden tunnetta.

Mitä yhteistyöllä saatiin aikaan?

Yeesin tuottama sisältö tarjoaa konkreettisia menetelmiä omien unelmien tavoitteluun ja toiminnallisia harjoitteita omien vahvuuksien tunnistamiseen. Materiaalisisältö sisältää aamunavauspuheenvuoron, hyvän mielen haasteita kouluyhteisölle sekä toiminnallisia oppituntiharjoitteita. Lisäksi tuotimme inspiraatiovideon, joka toteutettiin yhteistyössä nuorten kanssa.

Kohderyhmänä ovat erityisesti yläkouluikäiset nuoret. Opettajat tai koulun henkilökunta voivat hyödyntää materiaalia itselleen sopivalla tavalla, mutta se on erityisesti suunniteltu Dreamstereiden vierailujen tueksi.

Lataa materiaali täältä.

Materiaali on kaikille avointa ja toivomme, että sinäkin saat inspiraatiota siitä! Kuulemme myös mielellämme palautetta siitä.

Miksi unelmointi on tärkeää?

Unelmointi on tärkeä voimavara ja unelmoinnilla on keskeinen rooli siinä, miten näemme oman tulevaisuutemme ja millaisia tavoitteita asetamme elämälle. Unelmointi on myös mielenterveyttä vahvistava tekijä, sillä inspiraatio antaa positiivista energiaa arkeen ja se vahvistaa tunnetta siitä, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäämme. Ja kuten Dreams toteaa: "Jokaisella nuorella on oikeus unelmoida ja seurata inspiraatiotaan."

Inspiroivia unelmointihetkiä!