Free hugs

Yeesi maailmalle!

Annukka 22.3.2018

Positiivinen mielenterveys on inspiroinut minua jo pitkään ja se on myös suurin syy miksi hakeuduin opiskelemaan Humanistiseen ammattikorkeakouluun yhteisöpedagogiksi ennaltaehkäisevän työn pariin. Onnellisten sattumien kautta pääsin Yeesille harjoitteluun vuonna 2015, jolloin innostuin mielenterveydestä ja hyvinvoinnista vielä lisää. Yeesin toiminta oli niin mahtavaa, että halusin jäädä vapaaehtoiseksi harjoitteluni jälkeen ja lopulta kirjoitin vielä opinnäytetyönikin Yeesille.

Teimme viime syksynä yhdessä poikaystäväni Matiaksen kanssa Yeesille opinnäytetyön edistämään Yeesin toiminnan levittämistä maailmalle. Opinnäytetyön tuotoksena syntyi Yeesin vapaaehtoisille ja ulkomaisille toimijoille suunnattu infopaketti ”Sharing the Joy of Yeesi”. Infopaketti syntyi ajatuksesta kuinka kertoa selkeästi ”pähkinänkuoressa” mitä Yeesi tekee, kuinka vastaavaa toimintaa voisi tehdä muuallakin ja miten Yeesin vapaaehtoinen voisi jatkaa vapaaehtoisena oloa ulkomaillaolon (=vaihto-opiskelut, aupair, ulkomaille muutto jne.) ajan. Sisällössä on muutama esimerkki Yeesin aktiviteeteista ja ohjeet toteutukseen ulkomailla. Infopaketissa on lisäksi osio sosiaalisesta median käytöstä järjestössä ja vapaaehtoiselle vinkkejä kuinka jatkaa Yeesin vapaaehtoisena.

Sharing the joy

Opinnäytetyöprojekti oli välillä kunnon vuoristorataa (varsinkin, kun kirjoitimme sitä intensiivisesti yhdessä myös vapaa-ajalla) ja säädön määrä oli vakio. Linnoittauduimme mökille Tuusulaan lähdekirjallisuuden kanssa ja sulkeuduimme ulkomaailmalta. Opimme paljon uutta mielenterveydestä, kansainvälisyydestä ja tietenkin samalla myös itsestämme. Se tunne, kun opinnäytetyömme oli viimein valmis ja näimme kuukausien työmme tuloksen valmiina oli aivan huikea! Toivomme, että kansainvälinen infopaketti jakaa iloa lukijoilleen ja pääsee aktiiviseen käyttöön.

Kiitos vielä Yeesin vapaaehtoisille & työntekijöille avusta!