Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

Lue lisää meistä.

sntuflwr

Yeesikesän lajikokeiluita

Santtu 10.7.2017

Kesä on alkanut vauhdikkaan vaihtelevana. Oikein asennoitumalla voi kuitenkin saada aikaan tosi paljon kivoja, toiminnallisia juttuja!

Paikkakunnallasi on varmasti kenttiä, rantoja, metsiköitä tai niittyjä joilla voi keksiä kaikenlaista tekemistä. Ulkona on aina tilaa liikkua ja nämä paikat ovat täysin maksuttomia alueita liikkua yksin, perheen tai kavereiden kanssa!

Oman asuinkuntasi verkkosivuilta löytyy varmasti täysin maksuttomia liikuntamahdollisuuksia ja paikkoja, jonne voi mennä tekemään jotain liikunnallista täysin ilmaiseksi. Kunnille on myös usein luotu omat Facebook –sivut, joita voi hyödyntää hyvin laajasti. Aina tulevien tapahtumien tulemisesta pelikavereidenkin löytämiseen löytyy täältä mahdollisuus!

Jalkapallo, frisbeegolf, sulkapallo, tai vaikka juokseminen tai ihan kävelykin tuottaa jo paljon kivaa fiilistä. Unohtamatta myöskään vaikkapa piknikkiä tai kirjan lukemista ulkona! Piknikille voi valmistaa herkullista naposteltavaa ja juotavaa.

Lajikokeiluja ajatellessa tulee usein mieleen jokin liikunta, tai urheilupeli. Asian voi kuitenkin nähdä myös niin, että keksii jotain täysin uutta tekemistä ja rohkeasti toteuttaa sen. Esimerkiksi uuden ruokalajin laittaminen. Onko jotain herkkua, jota olet aina halunnut maistaa? Esiliina ojennukseen ja kauha käteen – nyt kokataan!

On tehty jopa tutkimuksia siitä, että täysin uusien asioiden kokeileminen virkistää mieltä! Kesästä on siis mahdollisuus nauttia aivan uudella tavalla ryhtymällä testaamaan jotain tuntematonta.

Näistä viidestä päiväjärjestys vinkistä saa varmasti paljon inspiraatiota lähteä tekemään jotain kivaa kesällä:

1. Hyvä, uusi ruoka
2. Kaverit
3. Liikkuminen
4. Luovat jutut, esimerkiksi piirtäminen
5. Nukkuminen

Kun näistä viidestä osa-alueesta pitää tasaisesti huolta päivittäin, kesäpäivistä tulee iloiset ja aktiiviset! Haasta kaverisi mukaan jakamaan energiset kesäpäivät kanssasi, ja jakakaa tarinoitanne somessa #yeesikesä –hashtagilla!

Mahtavaa kesää! Tehdään siitä aktiivinen!