Kuvassa vasemmalta Tommi, Riikka, Senni, Yeesin Heikki. Toisella rivillä Inkeri, Nea-Maria, Jenna. Takarivissä Emmi, Yeesin Annika, Yeesin Vilma, Tiina ja Tommi.

Yeesin hallituslaiset esittäytyvät

Emilia 18.6.2018

Yeesin uuden hallituksen kausi on alkanut kesäisissä tunnelmissa perehdytyspäivän ja ensimmäisen kokouksen merkeissä. Nyt on tullut aika esitellä hallituksen koko kokoonpano, tervetuloa tutustumaan loistotyyppeihin!

Paluun tehnyt puheenjohtaja ja viisi uutta hallitusvaikuttajaa

Puheenjohtajan rooliin on tehnyt vuoden tauon jälkeen paluun Senni Moilanen, jolla pysyy hallussa niin nuija kuin kokouksen aikataulu. Senni työskentelee HeSetan tapahtuma- ja varainhankintapäällikkönä, ja viikon päästä koittava Helsinki Pride on hänen vastuullaan. "Vastapainona työlle ja vapaaehtoishommille tykkään askarrella ja tehdä käsillä. Rentoudun myös luonnon helmassa, mieluiten järven tai meren rannassa." Entä viekö Sennin tie seuraavaksi kenties jäätelökauhan varteen? "Rakastan kesää ja haaveilin joskus, että ryhtyisin jäätelöyrittäjäksi ja tekisin vegaanijädee!"

Uutta intoa ja vahvaa osaamista vaikuttamisesta ja viestinnästä tuo hallitukseen uusi varsinainen jäsen Inkeri Alatalo. Hän on omien sanojensa mukaan ”29-vuotias ruokaa, historiaa ja shiboja rakastava toimittaja Helsingistä.” Mitä muuta meidän on olennaista tietää, se selviää tässä: ”Lempipaikat maailmassa mummolan sauna ja oma sohva, lempiruoka janssonin kiusaus. Tuore yeesiläinen joka uskoo, että maailma paranee puhumalla.”

Jo pitkään Yeesissä vapaaehtoistyötä tehnyt Jenna Wahlstén valittiin myös hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. ”Olen innovatiivinen, rohkea ja sanavalmis nuori naisen alku Vantaalta. Tällä hetkellä elän vaiherikasta opiskelijaelämää iloineen ja suruineen. Yeesi on ollut monta vuotta minulle kodin tuntuinen järjestö. Yeesin kautta olen päässyt kehittymään ja kokemaan uusia asioita. Hallituksessa tulen tarkastelemaan asioita nuoren opiskelijan silmin ja hyödyntämään kokemustani viestinnästä, järjestötoiminnasta ja sen markkinoimisesta. Motto: tehdään yhdessä, ei urakalla! Huumorivaroitus aina matkassa!”

Hallituksen tarkkana sihteerinä toimiva Nea-Maria Törmänen valittiin uudeksi varajäseneksi keväällä järjestetyssä vuosikokouksessa. ”Olen 23-vuotias elokuva- ja televisiotuotannon opiskelija. Opiskelujen lisäksi mun elämään kuuluu tällä hetkellä paljon yhdistystoimintaa ja ajan viettämistä ystävien kanssa esimerkiksi lautapelien ja elokuvien äärellä. Mun lempiruoka on sushi ja haaveilen omasta koirasta.”

Toiseksi uudeksi varajäseneksi valittiin Sami Räsänen. ”Olen 28-vuotias pienen kaupungin kasvatti Pohjois-Savosta ja kolmannen vuoden sosionomiopiskelija. Innostuin Yeesin tekemästä työstä ja aloitin keväällä vapaaehtoisena ja olenkin ollut mukana esimerkiksi harrastuskaveritoiminnassa ja Yeesin järjestämissä koulutuksissa. Persoonana olen välitön, rempseä ja sanavalmis. Touhotan välillä menemään, mutta tykkään myös pysähtyä miettimään elämää. Vapaa-ajallani pelaan salibandya, kirjoittelen runoja, kirppistelen, tykkään tanssia, matkustella, käydä museoissa ja kuvailla graffiteja. Haaveilen, että saisin tänä kesänä riippumattoni vihdoin kiinni johonkin.” Samia kiinnostaa mielenterveyden edistäminen ja nuorten maailma, sillä ne ovat yhteiskunnallisesti ja ennen kaikkea yksilön kannalta merkittäviä asioita. ”Olen omassa elämässäni ja nuorten kanssa työskennellessäni huomannut, että pienilläkin teoilla on hyvinvointiin isoja vaikutuksia ja mielelläni omalla tekemisellä ja panoksella jotain näiden asioiden eteen teen. Odotan, että pääsen vaikuttamaan ja oppimaan kaikkea uutta. Inspiroitukaa ja muistakaa lähellänne olevia ihmisiä!”

Kolmannen hallituksen varajäsenyyden sai Tiina Myllymäki, joka myös on tuore yeesiläinen. Olen 29-vuotias, pohjakoulutukseltani sosionomi ja opiskelen psykoterapeutiksi työni ohella. Tällä hetkellä teen töitä sosiaalisen kuntoutuksen saralla. Luonteeltani olen avoin ja herkästi innostuva ihminen, jolla on hyvin positiivinen asenne elämään. Vapaaehtoistyön lisäksi kiinnostun vapaa-ajallani taiteesta, musiikista ja luonnossa liikkumisesta. Odotan innolla ja avoimin mielin kaikkia mahdollisuuksia, mitä tämä uusi luottamustehtävä tuo tullessaan. Kiva päästä osaksi näin mahtavaa yhteisöä!”

Jatkavien joukossa monipuolista osaamista

Yeesin hallituksen kausi kestää kaksi vuotta, ja puolet porukasta vaihtuu vuoden välein. Edelliseltä vuodelta hallituksessa jatkaa neljä varsinaista ja yksi varajäsen. Tutustutaanpa heihinkin!

 Anna-Elina Rahikainen, tuttavallisemmin Ansku, on 31-vuotias yeesiläinen. ”Mielen hyvinvointiin liittyvät tekijät sekä nuorten kanssa tehtävä työ ovat itselleni tärkeitä asioita, joiden puolesta haluan puhua. Tahdon olla mukana vaikuttamassa ja tekemässä maailmasta parempaa paikkaa elää ja olla jokaiselle meistä – siksi olen myös mukana Yeesin toiminnassa vapaaehtoisena.” Anskun vahvuutena on suurien kokonaisuuksien hahmottaminen ja rohkeus myös kyseenalaistaa jo olemassa olevaa. Ihmisten omien kokemusten kunnioittaminen on hänelle tärkeää. ”Koulutukseltani olen toimintaterapeutti ja erityisosaamistani on psykososiaalisen tuen ja kuntoutuksen tuntemus ja tarjoaminen. Tällä hetkellä teen töitä nuorena aikuisena syöpään sairastuneiden parissa Sylva ry:ssä ja Hyks Syöpäkeskuksessa. Vapaa-ajallani kulutan paljon musiikkia ja nautin pitkistä kävelyistä, tanssista, joogasta sekä maantiefillaroinnista. Tulen iloiseksi auringosta ja valosta sekä siitä, kun kodin ruokakaapista löytyy ainakin sitruunaa, inkivääriä, avokadoa ja marjoja. Inspiraatiota ja iloa haen matkustamisesta.”

Yeesin toisena perustajanakin tunnettu Emmi Benson tuo myös korvaamattoman osaamisensa Yeesin hallitukseen. Hän on ”keravalainen äiti, vaimo ja yrittäjä.” Yeesin toimintaan osallistuminen sopii hänelle loistavasti: ”Ihmiset, auttaminen ja hyvinvointi ovat elämäntehtäväni. Tällä hetkellä toteutan kutsumustani lasten sisäleikkipuisto HopLopin yrittäjänä ja lasten Kide-tiedekerhojen opettajana. Näiden lisäksi tutkin maailman ihmeellisyyksiä 2,5-vuotiaan poikani kanssa. Piristävää vastapainoa hektiselle arjelleni saan Yeesin vapaaehtoistoiminnasta, jossa olen ollut mukana Yeesin perustamisesta lähtien.”

Hallituksen varsinaisena jäsenenä jatkaa Joonas Pesonen eli ”paljasjalkainen hesalainen suoraan Keski-Suomen sydämestä, Korpilahdelta”. Hän elää ja hengittää somea niin vapaa-ajalla kuin työkseen. Joonas on The Blog Awards Finland 2017 -voittaja Vuoden positiivisin -kategoriassa. ”Thank God It’s Monday -motto muistuttaa siitä, mikä elämässä on oleellista – jokainen maanantai voi olla lotto-voitto!” uskoo Joonas.

Tommi Marjanen on 28-vuotias, vielä identiteetiltään kuopiolainen miehen alku ja Yeesin hallituksen varsinainen jäsen. Hän opiskeli Helsingin kauppakorkeakoulussa ja päätti hypätä tuntemattomaan (eli Turkuun) noin vuosi sitten töiden ja sydämen johdattelemana. ”Tällä hetkellä työskentelen yhteispäällikkönä/liiketoiminnan kehittäjänä Profiam Sosiaalipalvelut -nimisessä yrityksessä, ja minulta löytyy kokemusta myynti- ja rekrytointialalta sekä yliopistomaailmasta edellisen työni sekä aktiivisen järjestötoiminnan ansiosta. Yhtenä kohokohtana mainittakoon Akystic ry muusikkokollektiivin/järjestön perustaminen, jonka kautta pääsin toteuttamaan itseäni musiikin saralla. Minulle tärkeitä asioita ovat hyvinvointi niin fyysisesti kuin henkisesti, minkä vuoksi olen kouluttautunut esim. jooga-opettajaksi Intiassa.” Jos Tommi saisi valita, hän käyttäisi ainakin puolet kesästä beach volley -kentillä. ”Koen saavani myös paljon voimaa ja elämän oppia reissaamisen kautta, ja viime vuodet (ja toivottavasti tulevatkin) ovat kuluneet osittain ulkomailla. Parin viime vuoden aikana olen mielestäni löytänyt oman kutsumukseni, joka sijoittuu jonnekin mielenterveysmaailmaan, ja kiinnostus Yeesiä kohtaa nuosi juurikin tätä kautta. Kävin läpi melko rankan, mutta kokemusrikkaan ja opettavaisen vaiheen, jonka seurauksena perustin Kerro kaikille -projektin. Sen tarkoituksena on edistää avointa ja rehellistä keskustelua mielenterveydestä sekä rohkaista ihmisiä jakamaan kokemuksiaan. Siitä voi olla yllättävän paljon apua mielenterveyteen liittyvien haasteiden ratkomisessa.”

Hallituksen varajäsen Riikka Jääskeläinen jatkaa toista vuotta hallituksen varapuheenjohtajana. ”Olen innoissani uudesta hallitusvuodesta. Kesän lööbailun jälkeen onkin mahtava laittaa hihat heilumaan, kun akut on taas täynnä! Tänä kesänä aionkin ottaa ilon irti Helsingin kesäannista ja tutustua paremmin omaan kotikaupunkiini. Otan mielelläni vinkkejä vastaan, jos haluut jakaa sun lempipaikan Helsingissä.” Riikka toivottaa koko hallituksen puolesta ihanaa kesää!

Kuvassa eturivillä vasemmalta Sami, Riikka, Senni ja Yeesin Heikki. Toisella rivillä Inkeri, Nea-Maria ja Jenna. Takarivissä Emmi, Yeesin Annika, Yeesin Vilma, Tiina ja Tommi. Kuvasta puuttuvat Anna-Elina ja Joonas.