Yeesin työntekijät Vilma, Heikki ja Annika.

Mitäs tuli tehtyä? Viisi nostoa vuoden 2017 tapahtumista

Heikki 14.12.2017

Joskus tuntuu, että minuutit matelevat edessämme ja toisinaan viikot viuhuvat silmien edestä. Tämä vuosi on tuntunut menevän äärettömän kovaa kohti loppuaan, joten on hyvä pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Tässä siis sneak peak vuoden 2017 toimintakertomukseen.

Uudet tekijät

Vuosi alkoi iloisesti, kun tiedossa oli uusi rahoitus ja mahdollisuus palkata uusia työntekijöitä. Vuoden alkuun pistimme rekrytointikampanjan pystyyn, mikä herätti uskomattoman paljon kiinnostusta. Päällimmäisenä ajatuksena oli kiitollisuus kaikille hakijoille. Lopulta ison prosessin jälkeen työntekijöiksi valikoituvat huiput Annika ja Vilma. Lisäksi meidän toiminnassa on ollut mukana upeita harjoittelijoita Pekka, Santtu ja Sara, jotka toivat arvokasta näkökulmaa Yeesin toimintaan.

Vapaaehtoiset olivat jälleen parhaita

Vapaaehtoiset ovat olleet tänäkin vuonna äärimmäisen aktiivisia. He osallistuneet mielenterveyden edistämiseen omien voimavarojensa ja vahvuuksien mukaan. Etenkin Yeesiläisten matkassa -blogiin on tullut upeita kirjoituksia. Monet ovat jatkaneet toiminnassa, mutta myös monet uudet ovat innostuneet Yeesin toiminnasta. Uutena piirteenä Yeesin vapaaehtoistoiminnassa on ollut erityisesti vuonna 2017 perustetut kehittämistiimit, joissa nuoret ovat päässeet suunnittelemaan Yeesin toimintaa entistä vahvemmin.

Vapaaehtoistekoja on tehty tänä vuonna huimat 340. Vapaaehtoisia on yhteensä 208, joista aktiivisia vapaaehtoisia on ollut 83. Uusia vapaaehtoisia on liittynyt tänä vuonna yhteensä 65.

Nuoria kohdattiin oppilaitoksissa

Tänä vuonna oppilaitosten kanssa on tehty entistä enemmän yhteistyötä. Yeesi-promoja ja –pisteitä on pidetty monissa eri oppilaitoksissa ja tapahtumissa yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Lisäksi tänä vuonna on perustettu Yeesaamoita lukioihin ja ammattikouluihin. Eräs opiskelijakunta sai jopa Yeesin kautta lahjoituksena pöytäjalkapallopelin. Muutenkin oppilaitosvierailuista saatu palaute on ollut positiivista.

Yhteensä Yeesi-promoja on pidetty huimat 41 ja Yeesi-pisteitä on ollut 20 kappaletta. Näiden avulla olemme kohdanneet yhteensä 3800 nuorta.

Oltiin vaikuttavia vaikuttajia

Erityisesti juuri tänä vuonna pyrittiin ottamaan aktiivisempaa roolia siinä, että nuorten ääni kuuluu, kun puhutaan mielenterveydestä. Työtä tehtiin muun muassa kirjoittamalla mielipidekirjoituksia, lausumalla valtion nuorisopoliittisesta ohjelmasta sekä osallistumalla erilaisiin seminaareihin. Yksi iso osa vaikuttamistyössä on ollut Maksuton2Aste –kampanja, jossa olemme olleet mukana yhdessä Pelastakaa Lasten ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Yeesi-ilmiöistä media-osumiin

Yeesi sai tänä vuonna paljon huomiota erilaisissa medioissa, joista ehkä kiinnostavin oli lottoarvonnan käynnistäminen. Yeesi-ilmiöitä pistettiin tänä vuonna pystyyn mokaamisesta ja kehumisesta. Mokasin-kampanjasta tehtiin juttu Ylen radiokanavalle, ja Huomaa Kehu -kampanjassa lanseerattu kehugeneraattori sai suuren suosion.

Vuoteen on sisältynyt Yeesissä paljon muutakin, mutta niistä pääset lukemaan, kun saamme toimintakertomuksen valmiiksi. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti uutta vuotta ja uutta toimintaa!

Kiitos kaikille työntekijöille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille, että olette olleet mukana tekemässä toimintaa.

Terkuin,

Yeesin Heikki